Κατηγορούνται για φοροδιαφυγή Ρούνεϊ και Γιουνάιτεντ

Βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας ισχυρίστηκε πως ο Γουέιν Ρούνεϊ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν μέρος της έρευνας περί φορολογικών ατασθαλιών που βρίσκεται σε εξέλιξη!



Κατηγορούνται για φοροδιαφυγή Ρούνεϊ και Γιουνάιτεντ

Από τις αρχές Δεκεμβρίου η αρμόδια υπηρεσία (ΗΜRC) του Υπουργείου Οικονομικών έχει ξεκινήσει να ερευνά υπόθεση για φορολογικές παρατυπίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνοντας πως στην παρούσα φάση ελέγχονται 43 παίκτες, 12 ομάδες και 8 μάνατζερ.

Η HMRC προφανώς και δεν αποκάλυψε κάποιο από τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση, κάτι έκανε σήμερα στη βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Τσάρλι Έλφικ.

«Η HMRC αποκάλυψε πως 43 ποδοσφαιριστές και 12 σύλλογοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή σχετικά με τα δικαιώματα χρήσης της εικόνας τους και ανάμεσά τους λένε πως βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ανέφερε αρχικά στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ο Έλφικ και στη συνέχεια έμπλεξε στην υπόθεση και τον Γουέιν Ρούνεϊ.

«Έχουν άδικο οι φίλαθλοι να νιώθουν θυμωμένοι όταν μεγάλες ομάδες και παίκτες, όπως ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Γουέιν Ρούνεϊ, κατηγορούνται για φοροδιαφυγή;» ρώτησε ο Βρετανός βουλευτής απευθυνόμενος στον Υπουργό Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς, για να πάρει την εξής απάντηση:

«Έχετε δίκιο όταν λέτε πως όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οφείλουν να προστατεύουν την εικόνα και τη φήμη του, όμως μου ζητάτε να σχολιάσω κάτι που ακόμα βρίσκεται υπό έρευνα από την HMRC. Όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και σε αυτήν θα τηρηθούν οι ίδιες αρχές».