Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ έχουν μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το england365.gr περνάει από... ακτινογραφία τις Σεντ Ετιέν και Γάνδη, που κληρώθηκαν οι δύο ομάδες αντίστοιχα.



Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Σεντ Ετιέν:

Βάσει των αντιπάλων που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα πρέπει να αισθάνεται δυσαρεστημένη από την κλήρωση με την Σεντ Ετιέν για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Βέβαια, η γαλλική ομάδα δεν είναι... του «πεταματού», αν αναλογιστεί κανείς πως τερμάτισε πρώτη στον Γ' Όμιλο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, με 12 βαθμούς, μπροστά από Άντερλεχτ (11 β.), Μάιντς (9 β.) και Καμπάλα (0 β.).

Παρέμεινε αήττητη στο γκρουπ, με τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες, ενώ δεν σκόραρε μονάχα σε ένα ματς, αυτό απέναντι στη Μάιντς, την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Στο πρωτάθλημα Γαλλίας, οι «πράσινοι» τα πάνε σχετικά καλά, όντας στην 8η θέση της Λιγκ 1, τρεις βαθμούς μακριά από την 4η Λυών, έχοντας έξι νίκες, επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Στα δύο παιχνίδια μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σεντ Ετιέν για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, θα υπάρξει σύγκρουση αδερφών, μιας και στη γαλλική ομάδα αγωνίζεται ο αδερφός του Πολ Πογκμπά, Φλορεντίν.

 

Γάνδη:

To εμπόδιο της Γάνδης καλείται να ξεπεράσει η Τότεναμ ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Έστω και με αρκετή δόση τύχης, αφού κατάφεραν να προκριθούν στα τελευταία λεπτά της έκτης αγωνιστικής των ομίλων με...  «buzzer beater» κόντρα στην Κόνιασπορ (0-1), η Γάνδη βρίσκεται στους «32» της διοργάνωσης και θα επιδιώξει να συνεχίσει τις καλές της παρουσίες στην Ευρώπη, όπως ακριβώς έκανε πέρυσι, όταν και βρέθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Περνώντας ως δεύτερη πίσω από την Σαχτάρ, οι Βέλγοι έφτασαν τους οχτώ βαθμούς, σε έναν όμιλο τον οποίο συμπλήρωνε εκτός της Κόνσιασπορ (1 β.) και η Μπράγκα (6 β.) με την οποία πάλεψε ουσιαστικά για την προνομιούχο 2η θέση. Στο βελγικό πρωτάθλημα βέβαια δεν τα πηγαίνει φέτος τόσο καλά, αφού μέχρι στιγμής είναι στην 6η θέση με συγκομιδή 32 βαθμών.

Μεγάλα της αστέρια ο ταχύτατος εξτρέμ Καλίφα Κουλιμπαλί αλλά και ο πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα μέσος Στέφαν Μίτροβιτς.