Μπορούν και οι δύο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, αν θέλουν και το δείξουν, μπορούν να σκέφτονται ότι θα έχει και συνέχεια η φετινή τους πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού για τους «32» της διοργάνωσης κληρώθηκαν με τις Σεντ Ετιέν και Γάνδη αντίστοιχα.  



Μπορούν και οι δύο

Οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στη φάση των «32» στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων με την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Ζόρια, όμως, ουδείς μπορεί να πει ότι υπάρχει κάτι που τους τρομάζει στην κλήρωση με τη Σεντ Ετιέν.

Οι Γάλλοι, πέρασαν ως πρώτοι από το 3ο γκρουπ, παρέα με την ¶ντερλεχτ, βρίσκονται μέσα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας στο Championnat, αλλά με μικρή διαφορά από τις ευρωπαϊκές θέσεις και ασφαλώς από τη μεριά τους, οι Γάλλοι θα μπορούσε να πει κανείς ότι ελπίζουν η Γιουνάιτεντ να μην έχει... συνέλθει απόλυτα σε ένα δίμηνο, ώστε να διεκδικήσουν ό,τι κι όσα μπορούν από την κόντρα αυτή.

Η Τότεναμ στάθηκε αρκετά πιο τυχερή, αφού παίζει με τη Γάνδη για μια θέση στους «16» του θεσμού. «Κατεβαίνοντας» από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το επίπεδο των εμφανίσεών της ήταν τέτοιο που επ' ουδενί δεν της επέτρεψε να κυνηγήσει την πρόκριση, η ομάδα του Ποκετίνο κληρώθηκε με τους Βέλγους.

Οι τελευταίοι, πάλεψαν ουσιαστικά με τη Μπράγκα στον όμιλό τους, αφού η πρώτη, Σαχτάρ πέρασε... αέρα κι έτσι, η Γάνδη βρίσκεται στους «32», με τις πιθανότητες όμως εις βάρος της σε αυτό το ζευγάρωμα με τα «σπιρούνια».

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Αθλέτικ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ

Λέγκια Βαρσοβίας – ¶γιαξ

¶ντερλεχτ – Ζενίτ

¶στρα Γκιουργκίου – Γκενκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεντ Ετιέν

Βιγιαρεάλ – Ρόμα

Λουντογκόρετς – Κοπεγχάγη

Θέλτα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Οσμανλισπόρ

Γάνδη – Τότεναμ

Ροστόφ – Σπάρτα Πράγας

Κράσνονταρ – Φενέρμπαχτσε

Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα

¶λκμααρ – Λιόν

Χάποελ Μπερ Σεβά – Μπεσίκτας

ΠΑΟΚ - Σάλκε

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 23 του ίδιου μήνα.