Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Ποια από τις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λέστερ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης; Ποια τις λιγότερες; Το england365.gr σας παρουσιάζει τα προφίλ των ομάδων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οι τρεις σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ.



Οι αντίπαλοι των αγγλικών ομάδων στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπάγερν Μονάχου:

Η... κατάρα της Άρσεναλ ν' αντιμετωπίζει μία από τις πιο δύσκολες ομάδες που θα μπορούσε να κληρωθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν «έσπασε» ούτε φέτος

Η αρμάδα του Αρσέν Βενγκέρ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου, αν επιθυμεί να βρεθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποστολή, που αναμφίβολα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Οι Βαυαροί, σε έναν όμιλο (4ο) με Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν και Ροστόφ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Και αν αναλογιστεί κανείς πως μία ήττα από τους «ροχιμπλάνκος» θεωρείται... λογική, αυτή απέναντι στους νεοφώτιστους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν και αυτή που της κόστισε την πρωτιά στο γκρουπ.

Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι είναι αλήθεια πως έχει αργήσει να βρει τα πατήματά της, κάτι που φαίνεται κυρίως στα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα, στα οποία ακόμα και όταν κερδίζει, σπάνια πείθει με την απόδοσή της. Παρόλα αυτά, μετά το «στραβοπάτημα» της Λειψίας, οι Πρωταθλητές Γερμανίας βρίσκονται πλέον με ισοβαθμία στην κορυφή, έχοντας 33 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές.

Αναμφίβολα η Μπάγερν Μονάχου διαθέτει ποιοτικότατο ρόστερ, με τους Νόιερ, Χούμελς, Αλόνσο, Ρόμπεν, Ριμπερί και Λεβαντόφσκι να είναι... μία ομάδα μόνοι τους.

Οι δύο ομάδες έρχονται αντίπαλες για τρίτη φορά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 10 χρόνια (2005, 2013, 2014), με τους «κανονιέρηδες» να μετρούν ισάριθμους αποκλεισμούς.

Μονακό:

Στο δρόμο της Μάντσεστερ Σίτι θα βρεθεί για τη φάση των «16» η Μονακό, με τους δυο συλλόγους να βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Μονεγάσκοι προκρίθηκαν ως πρώτοι από έναν όμιλο όπου δεν ξεχώριζε κάποια ομάδα ως όνομα, με 11 βαθμούς, αφήνοντας ως δεύτερη τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και από πίσω τις Τότεναμ (την οποία κέρδισε δις με σκορ 2-1) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μάλιστα, για τη Μονακό θα είναι η δεύτερη φορά που τυχαίνει με αγγλική ομάδα στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, καθώς και πριν δυο χρόνια, την σεζόν 2014/15, είχε φτάσει στους «8» του θεσμού αποκλείοντας όμως πρωτίστως την Άρσεναλ χάρη στα εκτός έδρας γκολ (νίκη με 1-3, ήττα με 0-2).

Το σύνολο του Λεονάρντο Ζαρντίμ στηρίζει πολλά φέτος στις προσπάθειες των Ραδαμέλ Φαλκάο (14 γκολ σε 16 συνολικά συμμετοχές) και Τομάς Λεμάρ (με οκτώ τέρματα σε σύνολο 26 αναμετρήσεων). Ξεχωρίζουν επίσης από την ομάδα του Πριγκηπάτου οι αμυντικοί Καμίλ Γκιλ και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ενώ στο χώρο του κέντρου δεσπόζει η παρουσία των Μπερνάρντο Σίλβα και Ζοάο Μουτίνιο.  Μια ομάδα πολύ δυνατή στο αμυντικό της σκέλος, και ιδιαίτερα ικανή στις αντεπιθέσεις, όπως έδειξε και στα δυο παιχνίδι με την Τότεναμ στους ομίλους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος (με 39 πόντους), μόλις έναν πίσω από την πρωτοπόρο Νις.

Σεβίλλη:

Το είχε η μοίρα της Λέστερ να βρεθεί απέναντι σε μια ομάδα που… σπάνια συμμετέχει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Και λέμε, σπάνια, διότι μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να υποχωρεί στο Γιουρόπα Λιγκ και για τρεις συνεχόμενες χρονιές να το κατακτά!

Η Σεβίλλη, λοιπόν, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Καλή η φετινή πορεία της στους ομίλους, δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να «καπαρώσει» τη 2η θέση, πίσω από τη Γιουβέντους, και να κόψει εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Από πίσω της, με τρεις βαθμούς απόσταση, τερμάτισε η Λιόν, ενώ στον πάτο της βαθμολογίας έμεινε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Απολογισμός στη φάση των ομίλων: 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα (από τη Γιουβέντους εντός έδρας).