Ξύπνησε και σκαρφαλώνει η Μπέρνλι

Τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών κακών αποτελεσμάτων έβαλε η Μπέρνλι που επικράτησε 3-2 της Μπόρνμουθ για τη 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και συνεχίζει όπως και όσο μπορεί το σκαρφάλωμα στον βαθμολογικό πίνακα. Στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα του Ντάις, δεν επένδυσαν στην τρομερή νίκη επί της Λίβερπουλ οι «cherries».  



Ξύπνησε και σκαρφαλώνει η Μπέρνλι

Έξαλλος ήταν ο Σον Ντάις στην ανάπαυλα του αγώνα και ο λόγος ήταν πως επέτρεψαν στη Μπόρνμουθ να ξαναμπεί στο ματς... Η Μπέρνλι είχε καταφέρει πολύ γρήγορα να πάρει σοβαρό προβάδισμα ασφαλείας μετουσιώνοντας έτσι την πολύ καλή της εμφάνιση, όμως κάτι πήγε... λάθος στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Χέντρικ με τρομερό γκολ, με μόλις ένα κοντρόλ της μπαλιάς που έφυγε από τη μεσαία γραμμή και με πανέξυπνη λόμπα από 25 μέτρα άνοιξε το σκορ! Τρία λεπτά αργότερα, τα μετόπισθεν της Μπόρνμουθ... σμπαραλιάστηκαν και με τον Μπόρουτς να μη μπορεί να διώξει σωστά μια κεφαλιά του Μι που κόντραρε, ο Γουόρντ το εκμεταλλεύτηκε για το 2-0. Οι «clarets» είχαν τον έλεγχο, όχι όμως στη φάση που ο Φράνσις έκανε το overlap από δεξιά για να πάρει τη μπάλα από τον Φρέιζερ και να βρει στην περιοχή τον Αφόμπε για να μειώσει εκείνος στο 2-1 του ημιχρόνου.

Σαν σε... καρμπόν του γκολ που πέτυχε λίγο πριν οι δύο ομάδες πάρουν την άγουσα για τ' αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Αφόμπε βρέθηκε πάλι σε θέση βολής με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός. Η Μπόρνμουθ ξεκίνησε πολύ καλύτερα στην επανάληψη, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι αντιμετώπιζε καλύτερα επικίνδυνες καταστάσεις τις οποίες ήταν ικανή να δημιουργήσει η Μπέρνλι. Το σύνολο του Ντάις είχε τεράστια ευκαιρία ουσιαστικά να «σκοτώσει» το παιχνίδι και τις ελπίδες των φιλοξενούμενων στο 65', με τον Γκρέι να βγαίνει απέναντι από τον Μπόρους και να στέλνει τη μπάλα... πάνω του, όμως η εικόνα της αναμέτρησης ήταν τέτοια που δεν γινόταν να μην επιβραβευθούν οι «clarets» με το τρίτο γκολ. Έτσι, αυτό ήρθε στο 75' με την τακουνιά του Γκρέι να βρίσκει τον Μπόιντ κι εκείνος να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόρουτς, όμως το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί. Αν και το σκορ δεν έδινε πολλά περιθώρια, οι παίκτες του Χάου θυμήθηκαν τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην επική νίκη επί της Λίβερπουλ πριν από μια εβδομάδα, πίεσαν, πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως το μοναδικό που κατάφεραν ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Ντάνιελς Τσάρλι για το τελικό 3-2. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Ντεφούρ (55' Μπαρνς), Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Χέντρικ, Μπόιντ (90' + 2' Ταρκόφσκι), Βόουκς (55' Γκρέι)

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Κουκ, Άκε, Ντάνιελς, Σμιθ, Γκόσλινγκ (72' Κινγκ), Άρτερ, Φρέιζερ (81' Παφ), Αφόμπε, Γουίλσον (59' Γουίλσιρ)