Έμεινε με την ελπίδα...

Είχε το πάνω χέρι σε όλο σχεδόν το ματς, αλλά δεν σκόραρε πρώτη και το πλήρωσε. Όταν τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα ήταν αργά και το μόνο που της είχε μείνει ήταν η ελπίδα... Η Σαουθάμπτον έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Χαποέλ Μπερ Σεβά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, και αποχαιρέτησε το Γιουρόπα Λιγκ.



Έμεινε με την ελπίδα...

Στην αγγλική ομάδα έκανε νίκη με κάθε αποτέλεσμα και ισοπαλία χωρίς σκορ, κάτι που σημαίνει πως ο βαθμός του 1-1 την αφήνει στην τρίτη θέση με οκτώ βαθμούς, όσους συγκέντρωσαν εν τέλει και οι σημερινοί της αντίπαλοι έχοντας το προβάδισμα στην ισοβαθμία.

Η τελική βαθμολογία του 11ου ομίλου:

1. Σπάρτα Πράγας 12β.

2. Χαποέλ Μπερ Σεβά 8β.

3. Σαουθάμπτον 8β.

4. Ίντερ 6β.

Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται ακόμη και με... μισό γκολ, είναι λογικό για κάθε ομάδα το μυαλό να πάει πρώτα στην άμυνα και μετά στην επίθεση. Έχοντας το προβάδισμα να παίρνουν την πρόκριση ακόμη και με ισοπαλία με τέρματα, θα περίμενε κανείς -ωστόσο- από τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ανεβασμένοι στο χορτάρι για να διεκδικήσουν κάτι σε ενδεχόμενη κόντρα.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ανήκε ολοκληρωτικά στην Σαουθάμπτον, η οποία από την πλευρά της δεν μπορούσε επίσης να γίνει αξιόλογα επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στο «χρυσό» γκολ με τον Μπουτζάλιο κοντά στο 20', για να έρθει η απάντηση από τους «Αγίους» στο 37'. Δυστυχώς για εκείνους όχι μόνο δεν ήρθε το 1-0, αλλά ο Τσάρλι Όστιν αναγκάστηκε να περάσει εκτός χτυπώντας τον ταλαιπωρημένο ώμο του. Πάντως, αργότερα γράφτηκε πως ο ¶γγλος στράικερ είπε στο ιατρικό επιτελείο πως είναι θέμα της στιγμής και θα τον στερούσε μόνο για απόψε και όχι και από το ματς της Πρέμιερ Λιγκ με την Σαουθάμπτον. Βλέπουμε...

Το δεύτερο μέρος ήταν ακριβώς το ίδιο. Με τα λεπτά να κυλούν και το 0-0 να παραμένει η πρόκριση δεν άλλαζε χέρια, αλλά ο Πιελ ήθελε να γίνει λίγο... έξτρα σίγουρος πως δεν θα χαθεί. Στο παιχνίδι πέρασε ο Ντούσαν Τάντιτς αντί του νεαρού Τζος Σιμς, που έκανε ντεμπούτο και στο Γιουρόπα Λιγκ μετά το ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Έβερτον, με τον Σέρβο να δίνει διαφορετική πνοή στην εμπροσθοφυλακή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν επίσης να γίνουν λίγο πιο επιθετικοί, όμως το μομέντουμ σε αυτόν τον τομέα δεν υπήρξε ποτέ υπέρ τους και ήταν δύσκολο η κατάσταση να αλλάξει από το 75' και μετά. Αλλά στο 78' μια κακή πάσα του Ρομέου οδήγησε στο κόντρα στην ροή του ματς 0-1, με τον Μπουτζάλιο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, και από διαγώνια δεξιά εκτός μεγάλης περιοχής να την στέλνει σε σημείο στην δεξιά γωνία του Φόρστερ, όπου ο ¶γγλος κίπερ ήταν σχεδόν απίθανο να αντιδράσει.

Η ισοφάριση ήρθε από τυχερό πλασέ του Βίρτζιλ Φαν Ντέικ, που είχε προωθηθεί, με την μπάλα να αλλάζει πορεία, αλλά η πιο μεγάλη στιγμή δεν είχε ακόμη συμβεί. Το έτερο σέντερ μπακ, ο Γιοσίντα, βρέθηκε με 30'' να απομένουν στο ρολόι πιο ψηλά απ' όλους μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε χιλιοστά εκτός...

Η σύνθεση της Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σέντρικ, Φαν Ντέικ, Γοσίντα, Μπέρτραντ, Ρομέου, Χόιμπιεργκ (82' Γουόρντ-Πρόουζ), Σιμς (59' Τάντιτς), Ντέιβις, Ρέντμοντ, Όστιν (39' Λονγκ)