Έκανε την δουλειά της, προκρίθηκε και τελείωσε το αρνητικό σερί

Τέλος σε ένα αρνητικό σερί πέντε ηττών στις ισάριθμες τελευταίες εκτός έδρας εμφανίσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ έβαλε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επικράτησε 2-0 της Ζόρια στην Ουκρανία, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση ως δεύτερη στον Α' όμιλο μετά την επικράτηση και της Φενέρμπαχτσε. Πρώτο γκολ ο Ενρίκ Μχιταριάν, ακολούθησε ο Ζλάταν.



Έκανε την δουλειά της, προκρίθηκε και τελείωσε το αρνητικό σερί

Μετά τις ήττες στις έδρες των Μπιλμπάο, Μίντιλαντ, Λίβερπουλ, Φέγενορντ και Φενέρμπαχτσε ήρθε ο Μχιταριάν για να επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα από την ώρα που άρχισε να παίρνει παιχνίδια, σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα με τον σύλλογο του «Ολντ Τράφορντ», για να ακολουθήσει ο Ιμπραΐμοβιτς και στο 88' να αποβάλει κάθε άγχος.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Φενέρμπαχτσε δούλευε έτσι κι αλλιώς για την Γιουνάιτεντ, αφού από πολύ νωρίς ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Φέγενορντ (1-0), δίνοντας έτσι μια... βεβαίωση στους «κόκκινους διαβόλους» πως δεν θα αποκλειστούν ακόμη κι αν το πράγμα στράβωνε για εκείνους.

Η τελική βαθμολογία του Α' ομίλου:

1. Φενέρμπαχτσε 13β.

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12β.

3. Φέγενορντ 7β.

4. Ζόρια 2β.

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα λεπτά για να δημιουργηθεί η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι, κι αυτή ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Ρομέρο να πέφτει ωραία στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει μακρινή προσπάθεια του Χαράτιν. Η απάντηση ήρθε στο 17' με ένα επίσης μακρινό σουτ του Πογκμπά, που δεν πέρασε και πολύ μακριά εκτός.

Το ματς στην συνέχεια είχε πολύ μέτριο τέμπο και οι δύο πλευρές αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πρώτος που το επιχείρησε με αρκετή, αλλά όχι ικανή να τον χρίσει σκόρερ, επιτυχία, ήταν ο Μπαϊγί, που με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα πάνω στον Λεβτσένκο. Στην συνέχεια ήρθε μακρινό σουτ του Ρούνεϊ, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ των Ουκρανών.

Την λύτρωση ήρθε να προσφέρει ο Ενρίκ Μχιταριάν δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αρμένιος είδε ανοιχτό γήπεδο μπροστά του, εκμεταλλεύτηκε την διαγώνια κίνηση του Ρούνεϊ, πέρασε με ποδιά τον πρώτο που έπεσε να τον μαρκάρει και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας μετά από 11 ματς.

Η Ζόρια προχώρησε σε αλλαγές και το ίδιο έκανε και ο Μουρίνιο, περνώντας τους Λίνγκαρντ-Φελαϊνί αντί των Μάτα και Ρούνεϊ (σ.σ ο τελευταίος με γκολ έφτανε τα 249 και τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην κορυφή της σχετικής λίστας του συλλόγου), αλλά λίγο νωρίτερα όλοι φοβήθηκαν πως θα χρειαστεί να γίνει ακόμη μία, αναγκαστική. Ο Μπαϊγί, που είχε μείνει ενάμιση μήνα εκτός, βρέθηκε στο χορτάρι κι αφού τρόμαξε άπαντες, σηκώθηκε γα να συνεχίσει κανονικά.

Στο 72' ο Σιβάκοβ σηκώθηκε σωστά σε φάουλ-σέντρα προς την περιοχή και πήρε την κεφαλιά, για να δει τον Ρομέρο να είναι σταθερός για ακόμη μία φορά που χρειάστηκε να το αποδείξει, αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία.

Έχοντας μάθει πλέον πως εάν δεν ακουστεί το τριπλό σφύριγμα δεν λήγει και ο αγώνας, ο Ζλάταν βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-0 και παράλληλα να φτάσει τα επτά γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια του.

Η σύνθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Γιανγκ, Μπαϊγί, Μπλιντ, Ρόχο, Πογκμπά, Ερέρα, Μάτα (65' Λίνγκαρντ), Μκχιταριάν (85' Φοσού-Μενσά), Ρούνεϊ (70' Φελαϊνί), Ιμπραΐμοβιτς