Εφιάλτης!

Η αδιαφορία… πληρώνεται, ακόμη και αν έχεις εξασφαλίσει πρωτιά και πρόκριση! Η Λέστερ αντιλήφθηκε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τι συμβαίνει όταν επαναπαύεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα με σκορ 5-0 από την Πόρτο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων!  



Εφιάλτης!

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και με το αίσθημα της… αδιαφορίας, αφού είχαν κλειδώσει τη συμμετοχή τους στους «16», οι «αλεπούδες» πήγαν για «τουρισμό» στην Πορτογαλία και το πλήρωσαν ακριβά! Πρώτη ήττα- και τι ήττα- στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ με πεντάρα! Δοκάρι στο 87' από τον Ουγιόα.

Οι γηπεδούχοι δεν τους χαρίστηκαν και έθεσαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη/ πρόκριση. Ο 6' ο Σίλβα άνοιξε το σκορ, στο 26' ο Κόρονα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, ενώ στο 44' ο Μπραΐμι έθεσε γερές βάσεις για το τρίποντο. Τα ίδια και στην επανάληψη, με τον Σίλβα ξανά να ευστοχεί σε πέναλτι (64') και τον Γιότα να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στο 77'.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

1) Λέστερ 13

2) Πόρτο 11

3) Κοπεγχάγη 9

4) Μπριζ 0

To ματς

Από τη μία οι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα που αποφάσισε ο Ρανιέρι, από την άλλη η έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου- από τη στιγμή που η ομάδα είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και είχε το μυαλό της στο ερχόμενο ματς με τη Σίτι- κατέστησαν την Λέστερ… έρμαιο στις ορέξεις της Πόρτο που καιγόταν για τη νίκη.

Οι «αλεπούδες» έκαναν ελάχιστες φορές αισθητή την παρουσία τους, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που έθεσαν γρήγορα- γρήγορα τις βάσεις για το τρίποντο. Μόλις στο 6' ο Σίλβα άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26' ο Κόρονα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η Λέστερ προσπάθησε να αντιδράσει, προκάλεσε μια δυο επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κασίγιας, αλλά τίποτα… Αντίθετα, οι «δράκοι» συνέχιζαν να πιέζουν και κατάφεραν να… κλειδώσουν στο ματς στο 44' με τον Μπραΐμι να γράφει το 3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο εγωισμός των παικτών του Ρανιέρι προφανώς κι πληγώθηκε από την έκταση του σκορ, για αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί. Στο 47' έφτασαν πολύ κοντά στη μείωση με τον Οκαζάκι, ενώ και στα επόμενα λεπτά η πίεσή τους αυξήθηκε. Παρόλο που δεν ήλπιζαν σε αλλαγή του σκηνικού, ήταν ξεκάθαρο ότι σκόπευαν να μετριάσουν κάπως τις εντυπώσεις.

Και αυτό πάλι για λίγο… Η Πόρτο σταδιακά ισορροπούσε το παιχνίδι και κατάφερε - στο 64' - να μετατρέψει το… πάρτι σε θρίαμβο, σημειώνοντας και τέταρτο γκολ με τον Σίλβα από το σημείο του πέναλτι! Ο εφιάλτης ωστόσο δεν είχε τελειώσει ακόμα για τους φιλοξενούμενους, μια και στο 77' ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από τον Γιότα για το τελικό 5-0. Προσπάθησαν για το γκολ της τιμής οι φιλοξενούμενοι, όμως στη σημαντικότερη φάση τους, η προσπάθεια του Ουγιόα χτύπησε στο δοκάρι (87').

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (76' Νέβες), Φελίπε, Μαρκάνο, Τέγιες, Ντανίλο, Κορονα (76' Ερέρα), Τόρες, Μπραΐμι, Αντρέ Σίλβα (78' Ρουί Πέδρο), Γιότα.

Λέστερ: Χάμερ, Ερνάντεθ, Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Τσίλουελ, Γκρέι, Μεντί, Ντρινκγουότερ (76' Μπαρνς), Σλουπ (46' Ολμπράιτον), Οκαζάκι, Μούσα (46' Ουγιόα)