Μουρίνιο: «Δεν γίνεται να χάσουμε»

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Ζόρια ο Ζοσέ Μουρίνιο, που τόνισε πως η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ απλώς... δεν γίνεται να χαθεί. Δεν αποκάλυψε ενδεκάδα αλλά δεν θα χαριστεί σε κανέναν ο Πορτογάλος λόγω του «κακού χορταριού», με τον κόουτς τον «κόκκινων διαβόλων» να κάνει και ένα μικρό παράπονο για το πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ.



Μουρίνιο: «Δεν γίνεται να χάσουμε»

Τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης Τύπου::

«Το πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολο για εμάς και πολύ δύσκολο για την Ζόρια. Πιστεύω πως το αυριανό θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Ξέρουμε ότι είναι ματς ζωτικής σημασίας για εμάς. Εάν χάσουμε μπορεί να μείνουμε εκτός και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Η Ζόρια είναι εκτός αλλά έχει έναν αγώνα να παίξει. Θεωρώ ότι θα πάει για τη νίκη.

Εμείς πάμε στην ίδια κατεύθυνση. Από την αρχή λάβαμε την διοργάνωση ως σημαντική. Είναι δύσκολο που παίζουμε Πέμπτη και Κυριακή. Ποτέ δεν είχαμε ένα παιχνίδι την Δευτέρα για να έχουμε ακόμη μία ημέρα να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Είναι δύσκολο να τα κάνεις μαζί. Όμως θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και όσο είμαστε στο τουρνουά, θα προσπαθούμε να το κατακτήσουμε. Θέλουμε να πάμε όσο μακριά γίνεται, βήμα-βήμα. Το πρώτο είναι να προκριθούμε από αυτόν τον δύσκολο όμιλο.

Η πτήση μας ήταν καλή, ευχαριστώ για την ερώτηση. Το ξενοδοχείο είναι καλό, το γήπεδο είναι καλό αλλά το χορτάρι κακό, αλλά ξέρω πως λόγω του έντονου κρύου είναι πολύ δύσκολο να ήταν διαφορετική η κατάσταση. Η πιο σημαντική διοργάνωση είναι το επόμενο ματς, οπότε για σήμερα θα σας πω πως αυτή είναι το Γιουρόπα Λιγκ και αύριο η Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ωραίο να ακούς καλά λόγια (σ.σ για τον χαρακτηρισμό του τεχνικού της αντιπάλου, Βερμπιντούμπ, πως ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος στον κόσμο), αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος. Για μένα απλώς δεν υπάρχει. Κάθε χρόνο κάποιος πρέπει να πάρει την Χρυσή Μπάλα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος. Κάθε χρόνο ένας θα ξεχωρίσει, συμφωνώ, κάθε χρόνο υπάρχει ένας με το καλύτερο αποτέλεσμα. Νομίζω πως απλώς ήταν ευγενικός.

Στο αγωνιστικό, το χορτάρι δεν θα με εμποδίσει στα πλάνα μου. Όσους ήθελα να τους ξεκουράσω, τους άφησα στο Μάντσεστερ. Αυτοί που ήρθαν μαζί μου ήρθαν για να παίξουν και όχι για να προστατευτούν. Χάσαμε από τη Φέγενορντ, ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχουμε πάρει. Η ομάδα έπαιξε καλά, είχε πάντα τον έλεγχο και κυνηγούσε τη νίκη. Τελικά χάσαμε. Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, σε ακόμη ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις, δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο λεπτό, που έκανε ιδανικές τις συνθήκες για νίκη του αντιπάλου. Εάν θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση δεν μπορούμε να χάσουμε τρία παιχνίδια στην σειρά. Χρειαζόμαστε βαθμούς αύριο».