Πέρασε στα πέναλτι η Χαλ

Χαλ και Νιούκαστλ δεν κατάφεραν να σκοράρουν για 90', το έκαναν από μία φορά στην παράταση (1-1) και στην... φυσική εξέλιξη των πραγμάτων η πρώτη πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 3-1 χάρη στην εμφάνιση του Γιακούποβιτς και την αστοχία των παικτών του Ράφα Μπενίτεθ.



Πέρασε στα πέναλτι η Χαλ

Το πρώτο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστές τους φιλοξενούμενους, που δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για το πρώτο γκολ του αγώνα, το οποίο ωστόσο δεν βρήκαν. Τα λεπτά κυλούσαν και κάθε ουσιαστική ευκαιρία χανόταν, με τον Γιακούποβιτς να παίζει τον ρόλο του για τις «τίγρεις», για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος χωρίς -επίσης- ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Η παράταση έμοιαζε ως μοιραίο αποτέλεσμα και αυτό επιβεβαιώθηκε με το σφύριγμα του διαιτητή. Έξι λεπτά μετά την έναρξη του έξτρα χρόνου ο Μο Ντιάμ βρήκε δίχτυα από κοντινή απόσταση και παρά την σημαντικότητα του γκολ του δεν το πανηγύρισε σεβόμενος όσα έζησε στην Χαλ. Το 0-1 όμως έμεινε για ελάχιστο χρόνο, αφού μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Σνόντγκρας πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Σελς.

Μετά τα δύο τέρματα υπήρξαν και άλλες τεράστιες στιγμές εκατέρωθεν, αλλά καμία πλευρά δεν κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ της.

Η διαδικασία των πέναλτι: Ν: Σέλβι απέκρουσε ο Γιακούποβιτς 0-0 Χ: Σνόντγκρας 1-0, Ν: Γκέιλ στο δοκάρι 1-0 Χ: Ντόσον 2-0 Ν: Ατσού 2-1, Χ: Χάντλστοουν 3-1, Ν: Γκουφράν απέκρουσε ο Γιακούποβιτς 3-1 τελικό

Οι συνθέσεις:

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ρόμπερτσον (79' Τάιμον), Μαγκουάιρ, Ντόσον, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Σνόντγκρας, Λίβερμορ (79' Χένρικσεν), Εμποκανί, Ντιομάντε, Ελμοχαμάντι (79' Βάιρ)

Νιούκαστλ: Σελς, Ανίτα (109' Ανίτα), Λασέλ, Κλαρκ, Λαζαάρ, Σέλβι, Χέιντεν (106' Μέρφι), Ρίτσι (81' Ατσού), Ντιάμ, Γκουφράν, Γκέιλ

Έτσι στα ημιτελικά βρίσκονται οι νικητές του συγκεκριμένου αγώνα και η Λίβερπουλ, που νωρίτερα επικράτησε της Λιντς 2-0, ενώ αναμένονται και οι άλλοι δύο που θα προκύψουν από τα ζευγάρια της Τετάρτης (30/11), Άρσεναλ-Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ.