Πεπ: «Δεν είμαστε στα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ»

Μπορεί να έχει κάνει βήματα προόδου στην Ευρώπη, αλλά για τον Πεπ Γκουαρντιόλα η Μάντσεστερ Σίτι θέλει ακόμα πολλά … ψωμιά ώστε να φτάσει να κοντράρει με συνέπεια τις παραδοσιακές δυνάμεις του Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικεί με αξιώσεις το βαρύτιμο τρόπαιο.



Πεπ: «Δεν είμαστε στα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για ό,τι πετύχαμε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν μόλις ένα παιχνίδι που μας βοήθησε να βελτιώσουμε τη θέση μας τώρα σε σχέση με πριν. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχουν όμως πολλές ομάδες με ιστορία, επομένως είναι δύσκολο να θεωρηθούμε το φαβορί απέναντι τους», σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα των «πολιτών» (23/11, 21.45) με τη Γκλάντμπαχ στη Γερμανία.

Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα βέβαια, είναι αναγκαίο στοιχείο η υπομονή, με σκοπό να φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι να θεωρείται σύλλογος ανωτάτου επιπέδου στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Πιθανώς σε δέκα χρόνια ο κόσμος να μιλά για τη Μάντσεστερ Σιτι ως διεκδικητή που θα προσπαθεί να κερδίσει (το Τσάμπιονς Λιγκ). Υπάρχουν βέβαια και οι ισπανικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους. Είναι αρκετές. Έχουν περισσότερες μεγάλες παραστάσεις αφού παίζουν πολλά τέτοια παιχνίδια. Χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε αυτό το επίπεδο.

Ανέφερα δέκα χρόνια, αλλά ευελπιστώ να είναι λιγότερα. Για μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι, που 35 με 40 χρόνια δεν έπαιζε στην Ευρώπη, θέλεις χρόνια για να σταθείς σε αυτό το επίπεδο, είναι τόσο απλό».