«Τσαλάκωσε» τις εντυπώσεις στο τέλος...

Η Αγγλία θα μπορούσε να έχει πάρει μεγάλη νίκη, αν και σε παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα, επί της Ισπανίας στο «Γουέμπλεϊ», όμως, στην πίεση που δέχθηκε από τους Ίβηρες στο φινάλε και ίσως παρουσιάζοντας σημάδια χαλαρότητας, δέχθηκε δύο γκολ στο 89' και το 96' για το τελικό 2-2, χάνοντας τις όποιες θετικές εντυπώσεις είχε προκαλέσει...



«Τσαλάκωσε» τις εντυπώσεις στο τέλος...

 Αν και το διαχειρίστηκε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο, μη δίνοντας χώρους και τρόπους στη μεσαία γραμμή της Ισπανίας να επιβληθεί, αλλά ελέγχοντας ακόμα και την ανούσια κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Λοπετέγκι, η βρετανική ομάδα τα έκανε μαντάρα στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα στο «στολίδι» του Λονδίνου.

Αποχώρησε τραυματίας ο Λαλάνα στο 27ο λεπτό με αποτέλεσμα πλέον ν' αγχώνονται στη Λίβερπουλ, έβαλε τέλος στη δυστοκία που τον κυνηγούσε από τον Σεπτέμβρη ο Βάρντι, έκαναν ντεμπούτο οι Κρέσγουελ, Ερέρα και Άσπας, δέχθηκε δύο γκολ σε εφτά λεπτά ο Χίτον, θα μπορούσε το αποτέλεσμα εφόσον ήταν νικηφόρο να συνδυάσει εξαιρετικά τη διαφαινόμενη παραμονή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο.

Το ματς:

Το ξεκίνημα του φιλικού είχε... αρκετό Τζέιμι Βάρντι, με τον αστέρα της Λέστερ να συμμετέχει στις δύο πρώτες αξιόλογες στιγμές της αναμέτρησης. Αρχικά, θα έπρεπε να έχει αποβληθεί για πολύ άσχημο χτύπημα στον Θέσαρ Αθπιλικουέτα όταν έπεσε απρόσεκτα για να διώξει τη μπάλα, όμως, στο 8ο λεπτό, από εξαιρετική πάσα του Λαλάνα, κέρδισε το πέναλτι από τον Ρέινα, με τον άσο της Λίβερπουλ να εκτελεί σωστά για το 1-0. Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, την ανούσια κυκλοφορία και τα «τρία λιοντάρια» προσπαθούσαν να βρουν τον Βάρντι κάθε φορά που οι συνθήκες ευνοούσαν για να τρέξουν στην επίθεση. Ο Λαλάνα αποχώρησε τραυματίας στο 27', ο Στέρλινγκ ήταν αρκετά καλός από τα πλάγια ψάχνοντας πολλές φορές τις επικίνδυνες μπαλιές προς την περιοχή του Ρέινα, πήρε τη... σκυτάλη από τον άσο της Λίβερπουλ, η απουσία του οποίου όμως, έδειξε να στερεί κάτι από την Αγγλία. Ακίνδυνη και δίχως σουτ στην εστία η Ισπανία στο πρώτο μέρος, με τον Χαρτ να έχει εύκολο βράδυ μέχρι εκείνο το σημείο.

Η Αγγλία μπήκε με τρομερή διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και ο Τζέιμι Βάρντι θα έβαζε τέλος στη φετινή του ανομβρία σε όλες τις διοργανώσεις, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (937 αγωνιστικά λεπτά), γράφοντας το 2-0 στο 47ο λεπτό! Από γέμισμα του – αρχηγού για την αποψινή βραδιά – Τζόρνταν Χέντερσον, με κεφαλιά νίκησε τον Πέπε Ρέινα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ! Στα... καπάκια, ο Ισπανός πορτιέρο γλίτωσε τους «φούριας ρόχας» από τρίτο γκολ όταν ο Γουόλκοτ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και απέτυχε να σκοράρει, ενώ ο «Χέντο» στην επαναφορά σούταρε εκτός στόχου. Ο Άντερ Ερέρα μπήκε στο παιχνίδι για τους Ισπανούς πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με το τμήμα ανδρών της ιβηρικής ομάδας και το παιχνίδι έγινε τέτοιο που οι επιθέσεις άρχισαν να γίνονται περισσότερες και από τους δύο αντιπάλους. Βέβαια, οι αλλαγές προσώπων που λόγω του φιλικού χαρακτήρα του παιχνιδιού ήταν αρκετές, δεν βοηθούσαν στον ρυθμό, με τον Χίτον στην εστία των Άγγλων να έχει περισσότερη δουλειά απ' ότι ο Χαρτ στο πρώτο μέρος, αν και δεν επρόκειτο για σωτήριες επεμβάσεις...

Μπροστά στους 83.716 οπαδούς που βρέθηκαν στο «Γουέμπλεϊ», τα «τρία λιοντάρια» δεν σταμάτησαν να τρέχουν στην επίθεση και παράλληλα να έχουν εμπιστοσύνη στον πορτιέρο της Μπέρνλι κάτω απ' τα γκολπόστ τους. Ντεμπούτο στο ματς, έπειτα από τον Ερέρα για τους Ισπανούς, πραγματοποίησε στα τελευταία λεπτά από πλευράς Αγγλίας και ο αριστερός μπακ της Γουέστ Χαμ, Άαρον Κρέσγουελ. Ο Ιάγο Άσπας (επίσης πρώτη εμφάνισης) στο 89ο λεπτό με ωραίο τελείωμα απέναντι από τον Τομ Χίτον μείωσε για τους «φούριας ρόχας» που συνέχισαν να πιέζουν, να προκαλούν... πανικό στα μετόπισθεν των γηπεδούχων και να φτάνουν εν τέλει στο 2-2 με τον Ίσκο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με σουτ από δύσκολη θέση και με τη μπάλα να περνάει κάτω απ' τα πόδια του Άγγλου πορτιέρο...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ (46' Χίτον), Κλάιν, Κέιχιλ (45' Γιαγκέλκα), Στόουνς, Ρόους (79' Κρέσγουελ), Χέντερσον, Ντάιερ, Στέρλινγκ (65' Τάουνσεντ), Λαλάνα (27' Γουόλκοτ), Λίνγκαρντ, Βάρντι (67' Ράσφορντ)

Ισπανία: Ρέινα, Αθπιλικουέτα, Ινίγο, Νάτσο, Καρβαχάλ, Μπουσκέτς (78' Νολίτο), Τιάγκο (56' Ερέρα), Μασίν Πέρεθ (45' Κόκε), Μάτα (45' Άσπας), Σίλβα (64' Ίσκο), Αντούριθ (64' Μοράτα)