Έπλεξε το εγκώμιο για Αγγλία-Σάουθγκεϊτ ο Λοπετέγι

H Iσπανία φιλοξενείται απόψε (15/11, 21.45) από την Αγγλία σε φιλική αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ», με τον προπονητή της Ζουλέν Λοπετέγι να εκφράζει το θαυμασμό του για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αλλά και για την εθνική ομάδα των «Τριών λιονταριών».



Έπλεξε το εγκώμιο για Αγγλία-Σάουθγκεϊτ ο Λοπετέγι

Ο Ζουλέν Λοπετέγι προωθήθηκε από την ομάδα κάτω των 21 στην αντρική ομάδα της Ισπανίας, κάτι που εκτιμά πως μπορεί να συμβεί σε μόνιμη βάση και για τον Άγγλο συνάδερφο του στα «Τρια λιοντάρια»: «Είναι πιθανό να συμβεί στον Γκάρεθ ό,τι έγινε και με εμένα. Βλέπεις ότι έχει μπροστά του μια πρόκληση τώρα και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Δεν έκρυψε επίσης τον θαυμασμό του για την σημερινή αντίπαλο των «φούριας ρόχας», ενώ μίλησε και για την κοινή κάτα κάποιο τρόπο πορεία των δυο ομάδων: «Η ομάδα της Αγγλίας βελτιώνεται, δείχνει διαφορετικές ικανότητες στο επιθετικό σκέλος. Το 'Γουέμπλει' είναι πάντα ένα δύσκολο μέρος για να παίξεις, κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλή φόρμα και με ένα ρόστερ γεμάτο καλούς παίκτες.

Μπορεί να έχει κορυφαίους παίκτες αλλά όπως και έμεις, δεν κάναμε το καλύτερο δυνατό στο Euro 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Παραμένει ωστόσο ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε νέους παίκτες που έχουν ενσωματωθεί στην ομάδα, και δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια. Είναι ευκαιρία για μας να συνεχίζουμε να προοδεύουμε ως ομάδα».