Τα ποσά με τα οποία στήριξαν Τραμπ-Κλίντον άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου

Γνωστά έγιναν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών τα ακριβή ποσά που καταβλήθηκαν από ανθρώπους που ασχολούνται με το αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως μελών της οικογένειας Γκλέιζερ, του ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, αλλά και του προέδρου της Λίβερπουλ, για την στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του εν τέλει νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως και αυτής της Χίλαρι Κλίντον.

Advertisement
Τα ποσά με τα οποία στήριξαν Τραμπ-Κλίντον άνθρωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Εντ της οικογένειας Γκλέιζερ, κατέβαλλε 45.000 λίρες για να στηρίξει τον Τραμπ, κάτι που έγινε γνωστό μετά την εκλογή-σοκ του κατά σειρά 45ου προέδρου των Πολιτειών. Όσον αφορά το ποσό του ίδιου για την Κλίντον, ξεπερνάει ελάχιστα τα 4.000 λίρες.

Αυτός δεν είναι και ο μοναδικός άνθρωπος που ασχολείται με έναν βρετανικό σύλλογο και έδωσε έμπρακτη ώθηση στους υποψηφίους. Ο ένας εκ των αδερφών του, Αβραάμ, «έριξε» 5.000 λίρες για να στηρίξει την εκστρατεία της Κλίντον και πάνω από 250.000 για την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών. Δωρεά στην ηττημένη των εκλογών με 2.500 λίρες έκαναν οι Σταν Κροένκε της Άρσεναλ και ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Βέρνερ.

Τέλος και ο Τζον Μπέριλσον, ιδιοκτήτης της Μίλγουολ, προσέφερε 2.700 λίρες στο νέο «πλανητάρχη» αλλά και ακόμη 500 στην Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων.