Γκουαρντιόλα: «Κερδίσαμε τους κορυφαίους του κόσμου»

Στη σημασία της νίκης της Μάντσεστερ Σίτι (3-1) επί της Μπαρτσελόνα στάθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, λέγοντας πως η ομάδα του κατάφερε να δείξει αγωνιστική αντίδραση παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα της στο χθεσινό παιχνίδι, έχοντας απέναντι της έναν εκ των πλέον δύσκολων αντιπάλων στον κόσμο.



Γκουαρντιόλα: «Κερδίσαμε τους κορυφαίους του κόσμου»

«Για πρώτη φορά στη ζωή μας παίξαμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο και την κερδίσαμε, οπότε οι επόμενες γενιές ίσως θα θυμούνται αργότερα: ‘Μπορούμε να κερδίσουμε τους καλύτερους στον κόσμο!’ Eίμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τους παίκτες μου γιατί τα πρώτα 38 λεπτά δεν ήταν καλά για εμάς, στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήμασταν ανταγωνιστικοί και αμυνθήκαμε καλά πρεσάροντας ψηλά. Αν είχαμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε καλύτερα τις αντεπιθέσεις μας …

Είναι πάντως πολύ σημαντικό το να κερδίζεις την καλύτερη ομάδα στον κόσμο», σχολίασε αρκετά ενθουσιασμένος με το τέλος του παιχνιδιού ο Ισπανός.

Η αντίδραση που «έβγαλαν» οι «πολίτες» μετά το 0-1 ήταν καθοριστική, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ώστε να έρθει η ανατροπή. «Έιχαμε αρκετά προβλήματα στην αρχή, με τους αντιπάλους μας να έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν και δεύτερο γκολ και να τελείωνε το παιχνίδι. Αλλά το γκολ μας στο πρώτο ημίχρονο άλλαξε ολοκληρωτικά τη διάθεση μας και τους παίκτες. Συνειδητοποίησαν πως η κακή μας στιγμή έλαβε τέλος. Έκτοτε παίξαμε πιο προσεκτικά και γίναμε πιο απειλητικοί».