Βενγκέρ: «Θέλω από τον Ιγουόμπι να βελτιώσει το τελείωμά του»

Την αμέριστη εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του Άλεξ Ιγουόμπι έδειξε με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το χθεσινό (25/10) εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρέντινγκ για το Λιγκ Καπ ο Αρσέν Βενγκέρ, από τον οποίο ζήτησε, όμως, να γίνει καλύτερος, όσον αφορά την ολοκλήρωση των φάσεων.



Βενγκέρ: «Θέλω από τον Ιγουόμπι να βελτιώσει το τελείωμά του»

Ο Αλσατός τεχνικός χρησιμοποίησε τον 20χρονο Νιγηριανό πίσω από τον επιθετικό, και όχι στην πλάγια μεσοεπιθετική γραμμή ,όπως συνηθίζει, θεωρώντας ότι ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί και στο ρόλο του «δεκαριού».

«Δεν είναι ο τύπικος εξτρέμ και πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και σε αυτήν τη θέση. Προωθεί το παιχνίδι, πασάρει την μπάλα μπροστά και νομίζω πως διαθέτει την ικανότητα να δώσει την τελική μπαλιά. Ίσως όχι σε μεγάλο βαθμό, όμως, θεωρώ ότι μπορεί να βγάζει ασίστ. Αυτό που θέλω από εκείνον είναι να βελτιώσει το τελείωμά του. Αυτό είναι ένα κομμάτι που λείπει από το παιχνίδι του. Πιστεύω ότι προς το παρόν είναι πολύ νευρικός, όταν έχει τη δυνατότητα να τελειώνει τη φάση», σχολίασε για τον Αφρικανό εξτρέμ ο Βενγκέρ.

Σχετικά με τον αγώνα του «Έμιρεϊτς», όπου οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 2-0 και πήραν την πρόκριση στους «8» του θεσμού, ο 67χρονος τοποθετήθηκε ως εξής:

«Ήταν ένα δυναμικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν με πάσες και να αναπτυχθούν από τα μετόπισθεν. Εμένα μου άρεσε που είδα να παίζουν κάποιοι νεαροί παίκτες, οι οποίοι προπονούνται καθημερινά με τη μεγάλη ομάδα, όπως επίσης και κάποιοι άλλοι παίκτες που χρειάζονται ανταγωνισμό. Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που καταφέραμε να κερδίσουμε άνετα στο δεύτερο ημίχρονο».