Αυτή τη φορά, θα είναι διαφορετικό το ντέρμπι...

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από τη Μπαρτσελόνα στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ημέρας στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ελέω της παρουσίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «πολιτών», η όποια κουβέντα για το ντέρμπι γίνεται σε... διαφορετική βάση.  



Αυτή τη φορά, θα είναι διαφορετικό το ντέρμπι...

Οι «μπλαουγκράνα» κάθε φορά που βρέθηκαν απέναντι στον αγγλικό σύλλογο, κατάφεραν να επιδείξουν την ανωτερότητά τους και τη δυναμική τους και να πάρουν νίκες.

Πλέον, τουλάχιστον στη θεωρία, τα πράγματα δείχνουν να είναι διαφορετικά.

Κι αυτό, διότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει προσπαθήσει πολύ για να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική Μάντσεστερ Σίτι και θέλει αυτά τα δύο απανωτά παιχνίδια με τους Καταλανούς να είναι η απόδειξη του έργου του, όσο μικρό κι αν είναι το χρονικό διάστημα.

Εκείνος «έφτιαξε» τ' όνομά του στη Μπαρτσελόνα, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα που θαύμαζε και άρεσε σε ολόκληρο τον κόσμο να την παρακολουθεί και τώρα επιχειρεί να κάνει το ίδιο και στους «πολίτες».

Ο Λουίς Ενρίκε τρέφει εκτίμηση στις προπονητικές ικανότητες του Πεπ, εκείνος δηλώνει ότι για να «μεγαλώσει» η Σίτι στην Ευρώπη θα πρέπει να σημειώσει επιτυχίες και τέτοια ματς, όπως το αποψινό, είναι από αυτά που δείχνει ένας σύλλογος αν έχει ωριμάσει για τέτοιας σπουδαιότητας ποδοσφαιρικές κόντρες.

Επί του αγωνιστικού, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ετοιμοπόλεμος, ενώ και ο Κομπανί πήρε χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Έβερτον και ενδεχομένως να τον δούμε στα μετόπισθεν. Θέση στα βασικά πλάνα του Γκουαρδιόλα διεκδικούν οι Νολίτο και Μπράβο.

Έτοιμοι για τους Καταλανούς οι Ζόρντι Άλμπα και Σέρχι Ρομπέρτο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Ρομπέρτο, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα – Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Μπράβο – Ζαμπαλέτα, Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροφ – Φερναντίνιο, Γκουντογκάν – Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα – Αγουέρο