Ρούνεϊ: «Έχει καταντήσει βαρετό, παίζω όπου μου ζητηθεί»

Για ακόμα μία φορά η απάντηση του Γουέιν Ρούνεϊ στη… βαρετή (όπως την χαρακτήρισε) ερώτηση για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται ήταν η ίδια.



Ρούνεϊ: «Έχει καταντήσει βαρετό, παίζω όπου μου ζητηθεί»

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και των «τριών λιονταριών» βρέθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Αγγλίας ενόψει των ματς με Μάλτα και Σλοβενία και μια από τις ερωτήσεις που του έγιναν, ήταν για το αν προτιμά να παίζει στα χαφ ή στη γραμμή κρούσης. Η απάντηση του Ρούνεϊ ήταν ξεκάθαρή, με τον έμπειρο άσο να τονίζει πως θα αγωνιστεί όπου του ζητήσει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο 30χρονος άσος κάλεσε επίσης τους συμπαίκτες του να επικεντρωθούν στις προπονήσεις και τη δουλειά τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και να μην επηρεαστούν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. «Κρίμα για τον Σαμ, ευκαιρία για τον Γκάρεθ» ήταν το σχόλιό του για τον πρώην και τον νυν προπονητή των «τριών λιονταριών».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γουέιν Ρούνεϊ:

Για τις εξελίξεις με την αλλαγή προπονητή: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομοσπονδία, όμως εμείς δεν είχαμε ανάμειξη σε αυτό καθώς βρισκόμασταν στους συλλόγους μας. Από την πλευρά μας αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια και την προπόνηση».

Για τον Σαμ ¶λαρνταϊς: «Είναι κρίμα. Νομίζω πως ο καθένας μπορούσε να δδει πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο Σαμ με αυτή τη δουλειά. Το έδειχνε αυτό στους παίκτες. Είμαι σίγουρος πως το έχει μετανιώσει, αλλά ήταν μια απόφαση που πήρε η ομοσπονδία».

Για τον υπηρεσιακό Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γιΆ αυτόν ώστε να μπορέσει να αποδείξει τις ικανότητές του και σε αυτό το επίπεδο. Έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές στην Under-21 και αυτό είναι καλό. Έχει φέρει τις δικές του ιδέες και εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τις αφομοιώσουμε και να δείξουμε πράγματα στο γήπεδο».

Για το αν περιμένει να αγωνιστεί βασικός με τη Μάλτα: «ΓιΆ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε Γκάρεθ».

Για τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται: «Είναι μια ερώτηση που έχει καταντήσει βαρετή και την έχω απαντήσει πολλές φορές. Πάντα η απάντηση θα είναι η ίδια. Θα παίξω όπου ζητήσει ο προπονητής μου να το κάνω. Δεν διαλέγω εγώ».

Για τον Μάρκους Ράσφορντ: «Είναι ένας εξαιρετικός νεαρός ποδοσφαιριστής με εκπληκτικές ικανότητες. Ελπίζω πως θα συνεχίσει έτσι και θα καθιερωθεί στην εθνική».