Με τη φόρα από το «ντέρμπι»

Λίγες μέρες μετά την επιβλητική νίκη επί της Τσέλσι, η Άρσεναλ υποδέχεται τη Βασιλεία για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση έπειτα από την τυχερή ισοπαλία στο Παρίσι πριν από δύο εβδομάδες.  



Με τη φόρα από το «ντέρμπι»

«Ήμασταν εξαιρετικοί αλλά το μυστικό είναι κάθε φορά να ξεκινάς ένα ματς από το μηδέν και να κάνεις την ίδια προσπάθεια κάθε φορά» σχολίασε ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων» ενόψει της αναμέτρησης με τους Ελβερούς και οι Λονδρέζοι θα ψάξουν το πρώτο ευρωπαϊκό τους «τρίποντο» για φέτος έπειτα από το θετικό – βάσει του τρόπου που ήρθε – αποτέλεσμα στο Παρίσι, στην αναμέτρηση με την ομάδα του Ουνάι Έμερι.

Ο Γκρανίτ Τζάκα, που αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, θα κοντραριστεί ξανά, έπειτα από το Euro 2016, με τον αδερφό του, Τολάν, επιστρέφοντας στην Ελβετία, μια μέρα μετά τα 24α γενέθλιά του.

Ο Φρανσίς Κοκλέν είναι τραυματίας για την Άρσεναλ, με τον Βενγκέρ να επιβεβαιώνει πως ο νεαρός χαφ θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες έπειτα από τον τραυματισμό που αποκόμισε στοντέρμπι με την Τσέλσι. Απών και ο Ολιβιέ Ζιρού που είναι τιμωρημένος έπειτα από την αποβολή του στο ματς της πρεμιέρας στην Πόλη του Φωτός, έπειτα από τον καυγά με τον Βεράτι. 

Παραμένουν στο απουσιολόγιο οι Ράμσεϊ, Γουέλμπεκ, Γκάμπριελ και Μερτεσάκερ. 

Η Βασιλεία, επί αγγλικού εδάφους δεν τα καταφέρνει όπως θα ήθελε, αν και πάντοτε προβάλλει αντίσταση και έχει τρόπο να δυσκολεύει και ν' αγχώνει τους συλλόγους από το Νησί στα μεταξύ τους ματς.

Εκτός για τους φιλοξενούμενους ο αμυντικός, Ακάντζι και ο μέσος Μπουά.