«Ρέφαρε» με Σον η Τότεναμ!

Ο Σον βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα και η Τότεναμ πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα με το 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ! Ο Νοτιοκορεάτης έχει… μπει στα παπούτσια του τραυματία Κέιν και με το γκολ του στο 71’ οδήγησε τους «spurs» στην πρώτη της φετινή νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την οποία ρέφαραν την ήττα από τη Μονακό στην πρεμιέρα.



«Ρέφαρε» με Σον η Τότεναμ!

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών, ενώ είχε και δοκάρι με τον Άλι στο πρώτο μέρος.

Τα πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς έφτασε φέτος ο Σον, ο οποίος είχε πετύχει και τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα στο εκτός έδρας 2-1 επί της Μίντλεσμπρο.

Μονακό-Λεβερκούζεν 1-1 στο άλλο ματς του 3ου ομίλου, με τους Γάλλους να ισοφαρίζουν στην εκπνοή.

Η βαθμολογία:

1.Μονακό 4β.

2.Τότεναμ 3β.

3.Λεβερκούζεν 2β.

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1β.

Το ματς:

Η Τότεναμ ανέλαβε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο, όμως η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΤΣΣΚΑ, με τον Φερνάντες πάντως να μην σημαδεύει σωστά με το κεφάλι. Οι παίκτες του Ποκετίνο είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά η σωστή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν τους επέτρεπε να φτάσουν με αξιώσεις προς την εστία του Αινφέεφ στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους.

Στο 29’ ο Έρικσεν βρήκε εξαιρετικά τον Ντέλε Άλι, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κοντρολάρει, ενώ στο 31’ ο Τόσιτς είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους Ρώσους, όμως το σουτ που έκανε από καλή θέση είχε καλά φάλτσα αλλά πέρασε ψηλά. Στο 33’ ο Ερεμένκο δοκίμασε το πόδι του, με τον Γιορίς να είναι σε ετοιμότητα.

Η κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε για λογαριασμό των «spurs» στο 35’, όταν ο Ντέλε Άλι έκανε ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ακινφέεφ. Ο Αλνερβέιρελντ δεν μπόρεσε επίσης να βρει στόχο σε αμαρκάριστη κεφαλιά λίγο αργότερα και έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για την ΤΣΣΚΑ, καθώς ο Σλούτσκι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Βασίλι με τον Αλεξέι Μπερεζούτσκι. Από την πλευρά του ο Ποκετίνο ξεκίνησε αλλάζοντας πλευρές τους Λαμέλα-Σον.

Ο Κορεάτης άργησε και τελικά τον πρόλαβε ο Σενίκοφ στο 51’ και στην ακριβώς επόμενη φάση ο Τόσιτς λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, αλλά όπως και στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκε στόχο. Ο Σον ελάχιστες στιγμές μετά είχε ένα ωραίο αριστερό σουτ, που «έβγαλε» ο Ακινφέεφ.

Η Τότεναμ είχε και πάλι το πάνω χέρι στο ματς και τελικα η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 71ο λεπτό. Ο Σον έφυγε από οριακή θέση στην πλάτη της ρώσικης άμυνας και πλάσαρε σωστά τον Ακινφέεφ, κάνοντας το 0-1. Λίγο αργότερα ο σκόρερ και ο Ντέλε Άλι δεν μπόρεσαν στην ίδια φάση να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο τελευταίαο δεκάλεπτο η Τότεναμ δέχτηκε πίεση, αλλά άντεξε και πήρε το πρώτο της «τρίποντο» στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Β.Μπερεζούτσκι (46’ Α.Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ, Γκολόβιν, Τόσιτς (73’ Νάτσο), Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Τραορέ

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουανιάμα, Άλι (82’ Γουίνκς, Λαμέλα, Έρικσεν, Σον, Γιάνσεν (67’ Ενκουντού)