Βενγκέρ: «Τα παιχνίδια με την Τσέλσι έχουν πάντα ειδικό ενδιαφέρον»

Στη σημασία των παιχνιδιών ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ στάθηκε ο Αρσέν Βενγκέρ, τονίζοντας  πως οι «μπλε» αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Παράλληλα, δε γινόταν να μην αναφερθεί στα … παρασκήνια της «έχθρας» του με τον Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία αναζωπυρώθηκε μέσα από αυτά τα παιχνίδια…



Βενγκέρ: «Τα παιχνίδια με την Τσέλσι έχουν πάντα ειδικό ενδιαφέρον»

«Ειλικρινά, για μένα είναι πάντα ένα μεγάλο, σημαντικό παιχνίδι. Η προσωπική κόντρα δεν ήταν ποτέ στο μυαλό μου η προτεραιότητα. Αυτό που είναι πάντα σημαντικό είναι το παιχνίδι. Η Τσέλσι τα τελευταία δέκα χρόνια, είχε πολύ δυνατές ομάδες, το καταλαβαίνεις και σήμερα αυτό. Πριν από το διάστημα αυτό, τους κερδίζαμε με μεγάλη συχνότητα αλλά έκτοτε δυνάμωσαν. Τώρα ξεκινάει μια νέα περίοδος όπου οι δυο ομάδες είναι μάλλον πιο ισορροπημένες. Νιώθουμε πως προοδεύουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, οπότε είναι για μας μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε αυτό που αποκαλώ εγώ … άβολες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός. 

Ο ίδιος επεσήμανε πως η ομάδα του, με αφορμή τον ... άτακτο σε τέτοια ματς Ντιέγκο Κόστα, δεν πρέπει να παρασυρθεί αλλά να εστιάσει στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος. «Στα τελευταία δυο παιχνίδια, παίξαμε με δέκα παίκτες, οπότε για το αυριανό αποτέλεσμα είναι σημαντικό το πώς θα παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά και το πώς θα συμπεριφερθούμε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να σεβαστούμε τους κανόνες του παιχνιδιού».

Όσο για τις αναφορές του Ζοσέ Μουρίνιο προς το πρόσωπο του ίδιου, στην καινούρια του αυτοβιογραφία, δεν γινόταν να μην απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση δημοσιογράφου: «Κοιτάξτε, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και σίγουρα δεν θα το διαβάσω, άρα δεν θα κάνω και σχόλιο για αυτό. Μιλάω για ποδόσφαιρο και αυτό πρόκειται να κάνω, επειδή είμαι συγκεντρωμένος στο αυριανό αγώνα».