Άνετα Άρσεναλ-Λίβερπουλ, αποκλεισμός-σοκ για Έβερτον

Την ώρα που Λέστερ και Τσέλσι αγωνίζονταν για την πρόκριση στην παράταση, Λίβερπουλ και Άρσεναλ πανηγύριζαν την εύκολη πρόκρισή τους στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας μετά τα τρία τέρματα που φιλοδώρησε η πρώτη και τα τέσσερα η δεύτερη σε Ντέρμπι και Νότιγχαμ Φόρεστ. Μεγάλο διπλό και συμμετοχή στην επόμενη φάση για Νόριτς, 2-0 την Έβερτον, με τον Στίβεν Νέισμιθ να σκοράρει στο παλιό του «σπίτι».



Άνετα Άρσεναλ-Λίβερπουλ, αποκλεισμός-σοκ για Έβερτον

Όσον αφορά τις ομάδες της πρώτης ταχύτητας που πήραν εύκολα το εισιτήριο για την επόμενη φάση, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ πήραν προβάδισμα από το πρώτο μέρος με τον Ράγκναρ Κλαβάν για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Φιλίπε Κουτίνιο και Ντιβόκ Οριγκί για το τελικό 3-0. Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, πήραν κεφάλι με τον Γκρανίτ Τζάκα να σκοράρει ακόμη ένα εντυπωσιακό γκολ μέσα σε λίγες ημέρες, αύξησαν την διαφορά με δύο γκολ του Λούκας Πέρεθ και είδαν τον πίνακα να γράφει «τέσσερα» με τον Τσάμπερλεϊν να σκοράρει στο φινάλε.

Στο «Γκούντισον Παρκ» τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά για το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν με τον Νέισμιθ να κάνει το 1-0 πριν το ημίχρονο (δεν πανηγύρισε και χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο) και τον Τζος Μέρφι να «κλειδώνει» ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο δεύτερο.

Από 'κει και πέρα, η Νιούκαστλ πέταξε εκτός την Γουλβς (2-0) και οι Ρέντινγκ-Λιντς τις Μπράιτον και Μπλάκμπερν αντιστοίχως.

Στην παράταση το Λέστερ-Τσέλσι μετά την άμεση απάντηση στα δύο τέρματα των γηπεδούχων, αλλά και το Μπόρνμουθ-Πρέστον με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν τα «κεράσια» να ανατρέπουν το 1-0 όμως να ισοφαρίζουν σχεδόν αμέσως σε 2-2.

Παράταση: Λέστερ-Τσέλσι 2-2 κ.α

Μπόρνμουθ-Πρέστον 2-2 κ.α

Αποτελέσματα:

Ντέρμπι-Λίβερπουλ 0-3

Νότιγχαμ Φόρεστ-Άρσεναλ 0-4

Έβερτον-Νόριτς 0-2

Μπράιτον-Ρέντινγκ 0-2

Λιντς-Μπλάκμπερν 1-0

Νιούκαστλ-Γουλβς 2-0