Μουρίνιο: «Στη... σκιά της Πρέμιερ το Τσάμπιονς Λιγκ»

Την άποψη του πως το «βαρύ» πρόγραμμα στην Αγγλία εμποδίζει τις όποιες προσπάθειες των ομάδων του Νησιού για επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόνισε σε συνέντευξη του ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έκανε λόγο για απόλυτη προτεραιότητα των συλλόγων στην Πρέμιερ Λιγκ...



Μουρίνιο: «Στη... σκιά της Πρέμιερ το Τσάμπιονς Λιγκ»

Σε μια διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, που χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει επίπεδο και οι ομάδες δυναμώνουν, οι αγγλικοί σύλλογοι υποχωρούν σε επίπεδο επιτυχιών. Σε αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει, σύμφωνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο, το πιεσμένο πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και τα πολλά ματς μέσα στη χρονιά, χωρίς μεγάλα περιθώρια ξεκούρασης για τις ομάδες. Παράλληλα, με το βάρος των ομάδων να «πέφτει» στην Πρέμιερ Λιγκ, σε άλλες χώρες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και σε ενδεχόμενες επιτυχίες σε αυτήν.

«Η Πρέμιερ Λιγκ και οι εγχώριες διοργανώσεις δημιουργούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους συλλόγους», τόνισε ο Πορτογάλος σε συνέντευξη του στη Sportsmail.

«Άλλες χώρες νοιάζονται περισσότερο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτή τη χώρα (σ.σ. Αγγλία), η Πρέμιερ Λιγκ πάντα θα έχει προτεραιότητα. Αυτού του είδους οι καταστάσεις κάνουν ένα πράγμα πολύ ξεκάθαρο, το ότι δεν σου δίνουν ιδιαίτερη προστασία και ξεκούραση που μπορεί να είναι απαραίτητη, 24 ή 48 ώρες περισσότερες για να ξεκουραστείς και να προετοιμαστείς. Φέτος υπάρχει και αγώνας πρωταθλήματος την Παρασκευή, όποτε αν ένας αγγλικός σύλλογος δίνει έναν σημαντικό αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη, θα προσδοκώ πως θα τη βάλουν να παίξει Παρασκευή, για να έχει μια μέρα ξεκούρασης παραπάνω. Αλλά δεν το γνωρίζω γιατί μέχρι σήμερα κανείς δεν έχεις τέτοια προστασία», συνέχισε με επικριτικό ύφος ο 53χρονος τεχνικός.