Αφήνει το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να αλλάξει "κατοικία" μετά από 105 χρόνια παραμονής στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε συζητήσεις για την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 60,000 θέσεων στο δυτικό Λονδίνο, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από τη σημερινή έδρα της ομάδας.



Αφήνει το «Στάμφορντ Μπριτζ»
Το θέμα είχε μείνει στην αφάνεια αφού στην περιοχή Earls Court, υπάρχει ένα πλάνο κατασκευής 8,000 νέων κατοικιών, έργο το οποίο έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Σερ Τέρι Φάρελ. Σύμφωνα με πηγές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λονδίνου, αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία της Τσέλσι για την κατασκευή γηπέδου στην ίδια περιοχή στην οποία βρίσκεται για περισσότερο από έναν αιώνα.
 
Η κατασκευή γηπέδου στην συγκεκριμένη περιοχή είχε συζητηθεί και πριν 4 χρόνια όμως τότε ο Αμπράμοβιτς δεν είχε πάρει την οριστική απόφαση για να υλοποιηθεί το σχέδιο ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, το «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι πλέον πολύ μικρό για να χωρέσει τις φιλοδοξίες της ομάδας.
 
Η εταιρεία Capital and Counties η οποία ελέγχει την περιοχή, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τη διοίκηση της Τσέλσι χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Πάντως, ακόμη και αν κατασκευαστεί το νέο γήπεδο, δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2015 ενώ βασική επιθυμία των διοικούντων την ομάδα, είναι να μην απομακρυνθούν από το Δυτικό Λονδίνο.