Αγγλία – Ισλανδία (preview)

Το ρόλο του φαβορί που έχει στην αναμέτρηση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στην Ισλανδία, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, θέλει να επιβεβαιώσει η Αγγλία.



Αγγλία – Ισλανδία (preview)

Αγγλία και Ισλανδία αναμετρώνται στα πλαίσια της νοκ-άουτ αναμέτρησης του Euro σε ένα ματς που αναμένεται να έχει ενδιαφέρον. Οι μεν Άγγλοι προκρίθηκαν στους «16» ως 2οι από τον Β΄ Όμιλο, την ώρα που οι Ισλανδοί πήραν το εισιτήριο ως 2οι από τον ΣΤ΄ Όμιλο.

Έστω και δύσκολα, η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης χάρη στην ισοπαλία που κατάφερε να πάρει την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Σλοβακία. Κομβικό φυσικά ήταν και το παιχνίδι κόντρα στην Ουαλία, εκεί όπου κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» με γκολ στις καθυστερήσεις,

Πλέον, στόχος της ομάδας του Ρόι Χότσον είναι η νίκη απέναντι στους αρκετά φιλόδοξους Ισλανδούς και το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Από την άλλη, η νίκη των Ισλανδών την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Αυστρία (2-1), τους έδωσε την παρθενική τους πρόκριση στου «16» του Euro. Το γκολ του Τρόστασον στις καθυστερήσεις (94’) ήταν αυτό που έκρινε το μέλλον τη θέση της Ισλανδίας στον ΣΤ΄ Όμιλο. Συμπεριλαμβανωμένων και των δύο ισοπαλιών απέναντι σε Πορτογαλία και Ουγγαρία, οι πέντε βαθμοί ήταν αρκετοί.

Ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Αγγλία, στόχος της είναι μια καλή εμφάνιση απέναντι στους σκληροτράχηλα «τρία λιοντάρια» προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά νεα:

Αγγλία:

Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για τους Άγγλους, με τον Ρόι Χότζον να εξετάζει για το βασικό σχήμα το επιθετικό δίδυμο Στάριτζ-Βάρντι.

Ισλανδια:

Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο Φινμπόγκασον.

Απο 'κει και πέρα δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα απουσιών για τους Ισλανδούς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία:

Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ρούνεϊ, Λαλάνα, Άλι, Στάριτζ, Βάρντι.

Ισλανδία:

Χάλντορσον, Σκούλασον, Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σέβαρσον, Γκούντμουντσον, Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Μπγιάρνασον, Μπέντβαρσον, Σίγκθορσον