Αγγλία – Ολλανδία (preview)

Μπροστά στο εκδηλωτικό κοινό της και έχοντας προηγηθεί η μεγάλη νίκη επί της Γερμανίας με ανατροπή (3-2), η Αγγλία ευελπιστεί σε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ολλανδία.



Αγγλία – Ολλανδία (preview)

Εξίσου ένα σημαντικό φιλικό παιχνίδι για την Αγγλία, μετά από αυτό του Σαββάτου κόντρα στη Γερμανία.

Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό για τα «τρία λιοντάρια», τα οποία παρατάσσοντας μία νεαρή ομάδα, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 και να πάρουν εν τέλει τη νίκη με 3-2 κόντρα στους Πρωταθλητές Κόσμου.

Ανάλογο αποτέλεσμα θέλουν οι Άγγλοι και κόντρα στην Ολλανδία, η οποία είναι αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια κόντρα σε εκείνους ανεξαρτήτως έδρας. Την τελευταία τους νίκη την πανηγύρισαν το 1996 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σε μεταβατικό στάδιο από την άλλη βρίσκεται η Ολλανδία. Μετά το τραγικό πρόσωπο που έδειξε στα προκριματικά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Euro για πρώτη φορά μετά το 1984, έχουν γίνει πάμπολλες αλλαγές στην ομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ο σχετικός ενθουσιασμός και ο «αέρας» της... αλλαγής.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η εικόνα των «οράνιε» δεν είναι προβληματική ανά διαστήματα, κάτι που φάνηκε και στην ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Γαλλία με 3-2. Ελπίζει σε περαιτέρω βελτίωση στα επόμενα ματς, πριν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αγωνιστικά νεα:

Αγγλία:

Με τους Χαρτ και Μπάτλαντ να έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, ο Φρέιζερ Φόρστερ της Σαουθάμπτον θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια. Αρκετές αλλαγές αναμένονται από τον Ρόι Χότζον στο βασικό σχήμα, με τους Στάριτζ, Βάρντι, Ντρινκγουότερ και Στόουνς να έχουν στο «τσεπάκι» τους μια θέση.

Ολλανδία:

Αρκετά προβλήματα τραυματισμών καλείται να αντιμετωπίσει ο Ντάνι Μπλιντ, με τους Κλάασεν, Σίλεσεν και Σνάιντερ να έχουν τεθεί εκτός. Αυτόματα λοιπόν οι Φαν Χίνκελ και Φορμ αναμένεται να καλύψουν τα κενά τους.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία:

Φόρστερ, Κλάιν, Στόουνς, Κέιχιλ, Ρόουζ, Ντρίνκγουοτερ, Ντάιερ, Λαλάνα, Μίλνερ, Βάρντι, Στάριτζ

Ολλανδία:

Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς, Κλάσιε, Μπαζούρ, Φαϊνάλντουμ, Πρόμες, Ντεπάι, Ντε Γιονγκ