New… kid on the block! (video)

Η κόντρα τους πάει πολύ πίσω. Στο παρελθόν την έχει κερδίσει με 1000 και έναν τρόπους. Σήμερα (20/3), έπρεπε απλώς να κάνει τα βασικά. Με τον Μάρκους Ράσφορντ να γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ άντεξε στην μικρότερη ανωτερότητα της Σίτι και πέρασε από την το «Etihad» (1-0) βυθίζοντας την αντίπαλό της ακόμη πιο βαθιά στο χάος, αλλά πρωτίστως μένοντας σε απόσταση αναπνοής από 4η και 5η θέση.



New… kid on the block! (video)

Στην βαθμολογία, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 6η θέση στην ισοβαθμία (50β.) με την 5η Γουέστ Χαμ, που χθες αδικήθηκε στην έδρα της Τσέλσι, ενώ οι «πολίτες» παρέμειναν στους 51, τέσσερις βαθμούς μακριά από την Άρσεναλ, 10 από την δεύτερη Τότεναμ και 15 από την μαγική Λέστερ. Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τους γηπεδούχους (μόλις μία νίκη στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος), βρήκαν απάντηση στην ήττα από την Γουέστ Μπρομ οι φιλοξενούμενοι και έφτασαν τις τρεις επιτυχίες στα τελευταία τέσσερα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Θέλοντας να αφήσει πίσω της τα κακώς κείμενα και να γλυκάνει τους οπαδούς της με μια καλή, πειστική εμφάνιση σε ένα ντέρμπι μίσους, η Μάντσεστερ Σίτι βγήκε μπροστά και προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό στο ματς. Μάλιστα, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο δημιούργησε δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Χεσούς Νάβας, που αρχικά σούταρε εκτός και στην συνέχεια επωφελούμενος λάθους του Μάρκος Ρόχο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νταβίδ Ντε Χέα, με τον δεύτερο να απομακρύνει με τα πόδια.

Έτσι, στιγμές αργότερα ήρθε και το 0-1. Ο Χουάν Μάτα τροφοδότησε τον Μάρκους Ράσφορντ κι εκείνος αφού έσπασε τους αστραγάλους του Μάρτιν Ντεμικέλις έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι νικώντας τον Τζο Χαρτ με ψύχραιμο πλασέ. Μάλιστα, με την απογοήτευση των γηπεδούχων να είναι εμφανής, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναζήτησαν και το δεύτερο γκολ τους, αλλά ο Χαρτ σταμάτησε δυνατή προσπάθεια του Αντονί Μαρσιάλ.

Αν και εν συνεχεία ήρθε και η αναγκαστική αλλαγή του Ραχίμ Στέρλινγκ (26’) το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι έψαξε την ισοφάριση, ωστόσο αυτή δεν ήρθε. Αυτό που ήρθε, ήταν τα παράπονα αμφοτέρων των πλευρών για πέναλτι, με τον Μάικλ Όλιβερ να μην σφυρίζει ούτε στις διαμαρτυρίες του Γιάγια Τουρέ για χέρι ούτε στην παράβαση του Ντεμικέλις στον Ράσφορντ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ακόμη ένα πρόβλημα για τον «μπλε» πάγκο, αφού ο Χαρτ πέρασε επίσης αναγκαστικά εκτός αγώνα (μετά από λάθος του Ντεμικέλις, που τον ανάγκασε να συγκρουστεί με τον Ράσφορντ για να διεκδικήσει την μπάλα). Ο «κρύος» Βίλι Καμπαγιέρο θεωρήθηκε εύκολο… θύμα, όμως κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα λεπτά που η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απειλήσει, και εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν τελικά ο Σέρχιο Αγουέρο. Έξι λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας, ο Αργεντινός βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή, για κακή του τύχη όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και δεν κατέληξε στο βάθος της εστίας.

Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν και ο λόγος που η Σίτι προσπάθησε να κερδίσει κάτι παραπάνω, όντας… σχεδόν μόνος για πάρα πολλή ώρα από άποψη θέλησης για ακριβώς αυτό, αλλά και μοιραίος για την ομάδα του, χάνοντας νέα πολύ καλή στιγμή και ενώ ο αγώνας είχε μπει στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ (50' Καμπαγιέρο), Σανιά, Ντεμικέλις (53' Μπονί), Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα, Στέρλινγκ (26' Φερνάντο), Αγουέρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (84' Φονσού-Μενσά), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο (63' Βαλένσια), Κάρικ, Σνέιντερλιν, Λίνγκαρντ, Μάτα (70' Σβάινσταϊγκερ), Μαρσιάλ, Ράσφορντ