Έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της...

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να ... καλοβλέπει τις ευρωπαϊκές θέσεις, έχοντας και δύο ματς λιγότερα. Της απέμεναν 45 λεπτά για να το καταφέρει στην 31η αγωνιστική. Κι όμως, τα έκανε... θάλασσα, με τη μαχητική Σαουθάμπτον να κάνει ηρωική ανατροπή και να κρατάει ακέραιες τις δικές της ελπίδες με το 3-2!  



Έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της...

Θα μπορούσε να είναι μια ... επανάληψη του διασυρμού που υπέστη η Σαουθάμπτον από τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ. Οι «κόκκινοι» πριν καν συμπληρωθεί ένα ημίωρο, θεώρησαν ότι... πέρασαν με μεγάλη ευκολία από το «St.Mary's» και για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων και μάλιστα, σκοράροντας δις σε διάστημα πέντε λεπτών! Ο Σέιν Λονγκ ήταν η απειλή από πλευράς «αγίων» με κινήσεις κοντά στην περιοχή του Μινιολέ και φωνές για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λόβρεν στο 7ο λεπτό, ωστόσο, αυτά ξεχάστηκαν γρήγορα. Ο Κουτίνιο με ακόμα μια στιγμή μαγείας στο 17' σε μακρινό δεξί σουτ και ο Στάριτζ στο 22' από ασίστ του Ορίζι που πήρε φανέλα βασικού και ήταν θετικός, διαμόρφωσαν το 2-0 από πολύ νωρίς για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, αλλά ορθά στο 33' δεν μέτρησε γκολ του Άλεν για οφσάιντ του Σακό που επηρέαζε τη φάση μπροστά από τον Φρέιζερ Φόρστερ.

Ο Κούμαν πέρασε στο ματς τον Μανέ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Κλοπ τον Σκρτελ και οι δυο τους έγιναν πρωταγωνιστές αμέσως, αφού ο Σλοβάκος αμυντικός έκανε πέναλτι στον Πελέ, όμως ο Σενεγαλέζος νικήθηκε από τον Μινιολέ κι έτσι παρέμεινε το προβάδισμα δύο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους. Η Σαουθάμπτον απέκτησε ρόλο οδηγού, με τους παίκτες της προφανώς να έχουν... ακούσει πολλά στο ημίχρονο από τον Κούμαν και η πίεση την οποία άσκησαν οι γηπεδούχοι από την αρχή της επανάληψης, οδήγησε τελικά στο γκολ από τον Μανέ στο 65' και η μείωση του σκορ σε 2-1 αποτέλεσε πια σύνθημα για ν' ανοίξει εντελώς το παιχνίδι. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται... αγχωτική και προκαλούσε ανησυχία στους οπαδούς των «κόκκινων», από τη στιγμή που έβλεπαν την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών της Σαουθάμπτον και πολύ σωστά αισθάνθηκαν την απειλή! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και το φινάλε ήταν τρομερό, με την άμυνα της ομάδας του Κλοπ να τα κάνει... μαντάρα, για να δει τον Πελέ στο 83' από ασίστ του Λονγκ και τον Μανέ στο 86' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να διαμορφώνουν το τελικό 3-2 με τεράστια ανατροπή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μαρτίνα, Φοντέ, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Ρομέου (69' Γουόρντ – Πρόους), Κλάσι (45' Γουανιάμα), Τάντιτς (45' Μανέ), Πελέ, Λονγκ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Λόβρεν (45' Σκρτελ), Σακό, Κλάιν, Λαλάνα, Τσαν, Άλεν (87' Ότζο), Κουτίνιο, Ορίζι, Στάριτζ (70' Μπεντεκέ)