Σαν να πέρασε!

Αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, η Μάντσεστερ Σίτι με εμφάνιση ουσίας άφησε πίσω την ήττα της από την Τσέλσι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρώτη πρόκρισή της στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με σκορ 3-1 (πρώτη νίκη της σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης) της Ντινάμο Κιέβου εκτός έδρας.



Σαν να πέρασε!

Το ματς άρχισε με μια μεγάλη ευκαιρία για τη Ντινάμο Κιέβου, με τον Τζο Χαρτ να βρίσκει την μπάλα σε σουτ του Αντρέι Γιαρμολένκο και να την στέλνει σε κόρνερ αφού πρώτα έγινε επαφή με το δοκάρι. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να απαντήσει ουσιαστικά στα επόμενα λεπτά, αλλά το έκανε μία και καλή στο 16'.

Μετά από διαδοχικά κόρνερ ο Σέρχιο Αγουέρο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και κατάφερε να νικήσει τον Σοφκόφσκι για το 1-0, με την ασίστ να πιστώνεται στον Γιαγιά Τουρέ. Στο 22' ο Αργεντινός είχε την ευκαιρία να γράψει το 2-0, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο εκτός από την αντίπαλη εστία. Τελικά το σκορ άλλαξε υπέρ των «πολιτών» πέντε λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια με τον Αγουέρο να πασάρει με τακουνάκι στον επερχόμενο Στέρλινγκ κι εκείνος στον Σίλβα, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του και να σκοράρει για συνεχόμενα σε δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι και παρά τις ανεπιτυχείς πρώτες προσπάθειές τους τα κατάφεραν στο 58ο λεπτό με τον Βιτάλι Μπιαλίσκι όταν η μπάλα έπεσε στα πόδια του από απομάκρυνση του Νίκολας Οταμέντι και από μέση απόσταση μείωσε σε 2-1.

Όσο περνούσε η ώρα το άγχος φάνηκε να κυριεύει τους ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που με δέκα περίπου λεπτά να απομένουν στο ρολόι είδε τον Χαρτ να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του σε ενέργεια του σκόρερ των Ουκρανών. Στο 82' ο Τουρέ έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει το διπλό, αλλά τελικά το έκανε στο 89' διαμορφώνοντας το 3-1 μετά από ωραία ανάπτυξη της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντινάμο Κιέβου: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα (66' Μακαρένκο), Ντράγκοβιτε, Γκάρμας (31' Βελόσο), Βίντα, Κακερίντι, Ριμπάλκα, Γκονσάλες, Μπιλιάσκι, Γιαρμολένκο, Τεοντόρτσικ (46' Μοράες)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (90+1' Ιενάτσο)