Στο Λονδίνο το… ξεκαθάρισμα

Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ έμειναν στο 0-0 στην αναμέτρηση του «Άνφιλντ» και πλέον η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας θα κριθεί στον επαναληπτικό του Λονδίνου.



Στο Λονδίνο το… ξεκαθάρισμα
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα και στο πρώτο μέρος η παρουσία της ήταν μέτρια. Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν, με τα «σφυριά» να περιορίζονται σε πιο παθητικό ρόλο, αλλά η πίεση των «κόκκινων» δεν είχε αποτέλεσμα.

Έτσι οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 0-0 και πλέον το «εισιτήριο» για τους «16» της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης θα το διεκδικήσουν σε δεύτερο ματς που θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς.

Το ματς:

Λίγες καλές στιγμές είχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους πρώτα στην άμυνα. Η εκτέλεση φάουλ του Παγιέ βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού στο δεκάλεπτο, ενώ από καλή θέση ο Βαλέντσια έκανε μια... τραγική κεφαλιά λίγο αργότερα,  με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα πάνω τους στη συνέχεια, να δημιουργούν κινδύνους με τον Μπεντέκε και να έχουν την καλύτερή τους στιγμή στο ματς στο 35ο λεπτό με μια μακρινή προσπάθεια του Μράναγκαν. Το 0-0 πάντως, μάλλον φυσιολογικά οδήγησε τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια, ενώ τα «σφυριά» είχαν υποχρεωθεί να προχωρήσουν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 35’ (Ο’ Μπράιαν αντί Τόμκινς) και το 37’ (Γιέλαβιτς αντί Κουγιατέ).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στην αρχή του δεύτερου μέρος και ζήτησαν πέναλτι σε μια φάση που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κόκερ. Οι «κόκκινοι» ανέλαβαν στη συνέχεια την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν κάποιες πολύ καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Ράντολφ. Η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι στο ματς και όσο περνούσαν τα λεπτά προσπαθούσε να αυξήσει την πίεσή της. Όμως ούτε η διάθεση που έδειξαν οι νεαροί παίκτες της, ούτε και οι διορθωτικές κινήσεις του Κλοπ από τον πάγκο στο τέλος είχαν αποτέλεσμα, με το 0-0 να είναι τελικά αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο χορτάρι του «Άνφιλντ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Κόκερ, Σμιθ, Μπράναγκαν (86’ Σινκλέρ), Στιούαρτ, Άλεν, Άιμπ (80’ Ότζο), Ζοάο Κάρλος (90’ Ενρίκε), Μπεντεκέ

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Τόμκινς (35’ Ο’Μπράιαν), Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσουελ, Κουγιατέ (37’ Γιέλαβιτς), Σονγκ, Ομπιάνγκ, Μόουζες (70’ Αντόνιο), Παγιέ, Βαλέντσια