Κλοπ: «Ο Σερ Άλεξ είναι ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου»

Με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μίλησε αυτός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, που πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων χαρακτήρισε τον Σκωτσέζο «Τζον Λένον του ποδοσφαίρου» ανταποδίδοντας τα όσα κολακευτικά είχε πει αυτός λίγο μετά την πρόσληψή του από τους «κόκκινους». «Είμαστε διαφορετικοί» είπε για τον Λουίς φαν Χάαλ.



Κλοπ: «Ο Σερ Άλεξ είναι ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου»

Για τον Σερ Άλεξ: «Είχα καλές στιγμές μαζί του. Ήταν τιμή μου που μιλάω μαζί του κι ας μου παίρνει δέκα λεπτά να καταλάβω τι μου λέει. Ίσως είναι ο καλύτερος της ιστορίας. Ο Τζον Λένον του ποδοσφαίρου, ή κάτι τέτοιο»

Για το παιχνίδι και την ατμόσφαιρα: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τόσο για μένα όσο και για τον σύλλογο. Είναι σημαντικό γιατί είμαστε κοντά στην βαθμολογία. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται το τρίποντο ειδικά σε ένα ντέρμπι, που είναι το αλάτι στο φαγητό. Απήλαυσα την ατμόσφαιρα στο ματς με την Άρσεναλ, αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

Για αντίπαλο προπονητή: «Τον Φαν Χάαλ δεν τον ξέρω τόσο καλά, αλλά είχαμε κοντραριστεί σε κάποια έντονα παιχνίδια. Θέλουμε και οι δύο να είμαστε επιτυχημένοι. Δεν θα πω ότι έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση στο παιχνίδι. Δεν πρόκειται για την κατοχή ή την πίεση. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Μπορεί εγώ να είμαι λίγο πιο ζωντανός μπροστά από τον πάγκο μου, αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό

Δεν ξέρω τόσο καλά τα νέα της Γιουνάιτεντ (για το αν θα μείνει ή θα φύγει ο Φαν Χάαλ). Αλλά αυτό που ξέρω είναι πως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Σερ Άλεξ είχε δηλώσει πρόσφατα για τον Γερμανό (που πάει στο ματς με την Γιουνάιτεντ έχοντας συμπληρώσει 100 ημέρες στον πάγκο της Λίβερπουλ):

«Με ανησυχεί ο Κλοπ γιατί αυτό που δεν θέλουν με τίποτα οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ είναι να περάσει από πάνω μας η Λίβερπουλ. Είναι μια φανταστική προσωπικότητα που δείχνει πάντα αυτά τα μεγάλα, άσπρα δόντια της».