Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Τουρέ

Ο Γιάγια Τουρέ ανακηρύχθηκε κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2015, παίρνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του το βραβείο του «BBC».



Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς ο Τουρέ

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έβαλε πλώρη για να γίνει ο πρώτος παίκτης της ηπείρου που θα πάρει αυτόν τον τίτλο τρις, έχοντας φτάσει τους Νουάνκουο Κανού και Τζέι-Τζέι Οκότσα στις δύο.

Πίσω του στην ψηφοφορία τερμάτισαν οι Γιασίν Μπραχίμι (είχε πάρει το βραβείο πέρυσι με τον Τουρέ πρόπερσι), Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Αντρέ Αγιού και Σαντιό Μανέ.

«Αισθάνομαι υπερήφανος. Το να παίρνω αυτήν την αγάπη από τον κόσμο είναι συναίσθημα απίθανο. Θέλω να συγχαρώ και τους υπόλοιπους υποψήφιους, που για μένα είναι πρωταθλητές. Το αφρικανικό ποδόσφαιρο ακμάζει, γίνεται ακόμη καλύτερο και προωθούνται συνεχώς νεαροί ταλαντούχοι παίκτες.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Ως Αφρικανός ποδοσφαιριστής θέλω να οδηγήσω όλα τα νεότερα αδέρφια μου στο να γίνουν επιτυχημένα στο μέλλον. Όταν ήμουν μικρός το όνειρό μου ήταν να είμαι ένας σημαντικός παίκτης. Έχω θυσιάσει πάρα πολλά. Θα συνεχίσω να προσπαθώ να κατακτώ ένα τρόπαιο κάθε χρόνο για τον σύλλογο αλλά και οποιοδήποτε προσωπικό βραβείο» ανέφερε μετά την απονομή.