Εύκολα στα ημιτελικά οι... μεγάλες

Οι τρεις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ πέταξαν εκτός συνέχειας Λιγκ Καπ αυτές της Τσάμπιονσιπ. Μάντσεστερ Σίτι, Έβερτον και Στόουκ προκρίθηκαν στα ημιτελικά, η πρώτη με σκορ 4-1 και οι άλλες δύο με 2-0, εις βάρος των Χαλ, Μίντλεσμπρο και Σέφιλντ Γουένσντεϊ αντιστοίχως και πλέον περιμένουν τον τέταρτο της... παρέας, που θα προκύψει από το ζευγάρι Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ.



Εύκολα στα ημιτελικά οι... μεγάλες

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» ήταν ο Κέβιν ντε Μπρόινε που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα με τέρματα στο 82' και το 87', έχοντας δοκάρι νωρίτερα στο παιχνίδι για να ανοίξει το σκορ. Από την συγκεκριμένη φάση προήλθε και το 1-0, με τον Βιλφρέντ Μπονί να είναι στο κατάλληλο σημείο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το τρίτο κατά σειρά τέρμα σημείωσε ο Κελέτσι Ιενάτσο (80'). Το γκολ της τιμής σημείωσε ο Ρόμπερτσον στο τέλος.

Στην έδρα της Μίντλεσμπρο το προσωπικό σόου του Τζεράρ Ντεουλοφέου στο πρώτο μέρος ήταν αρκετό για να έρθει η πρόκριση. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ στο 20' με μια μοναδική ενέργεια που ξεκίνησε από το κέντρο και δημιούργησε το 2-0 για τον Ρομέλου Λουκάκου οκτώ λεπτά αργότερα, με τον Βέλγο να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα με άψογη κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να βρουν πρώτοι εστία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για φάουλ στον Χοέλ.

Last but not least η Στόουκ, που πήρε κεφάλι με τον Ιμπραΐμ Αφελάι (το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο) μόλις το ρολόι έδειξε 30 λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε 15' πριν το φινάλε με τον Φιλ Μπάρντσλεϊ.

Την Τρίτη, επίσης σέντρα στις 21:45, η Σαουθάμπτον υποδέχεται την Λίβερπουλ.