Πρόκριση με υπογραφή Χάρι Κέιν (vid)

Με το 9ο γκολ του Χάρι Κέιν στα τελευταία έξι παιχνίδια, η Τότεναμ μόχθησε μεν, αλλά πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 στο Μπακού απέναντι στην Καραμπάκ και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ! Δύο δοκάρια είχαν τα «σπιρούνια» στο δεύτερο ημίχρονο.  



Πρόκριση με υπογραφή Χάρι Κέιν (vid)

Παιχνίδι υπομονής αποδείχθηκε αυτό στο Μπακού για την Τότεναμ. Ο Ποκετίνο παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε στον αγωνιστικό χώρο, αν και είχε πάρει και αρκετούς νεαρούς από τη δεύτερη ομάδα μαζί του, ωστόσο, κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι το ματς θα ήταν αρκετά ζόρικο. Αυτό, διότι η Καραμπάκ μπορούσε ν' απορροφήσει την πίεση που ασκούσαν τα «σπιρούνια» ψηλά, ενώ, η ομάδα του Λονδίνου δυσκολευόταν πάρα πολύ να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, είτε δοκιμάζοντας από τις πτέρυγες, είτε με ψηλές μπαλιές προς την περιοχή από τον άξονα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16' με ένα καλό σουτ του Ντέλε ¶λι από γύρισμα του Τρίπιερ από δεξιά, ενώ, ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 41' με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κιντάνα για την Καραμπάκ έχασε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους σε ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Γιορίς ν' απομακρύνει το διαγώνιο σουτ που έγινε προς την εστία.

Το παιχνίδι δεν θα έβρισκε ποτέ ρυθμό με τον τρόπο που αγωνιζόταν η Καραμπάκ περιμένοντας την Τότεναμ με πολυπρόσωπη άμυνα, δίχως ν' αφήνει ούτε... κουνούπι να περάσει προς την εστία του Σέxιτς. Αν τολμούσαν να επιτεθούν οι Αζέροι, θα ήταν βλέποντας τους χώρους που άφηναν οι Λονδρέζοι έχοντας ανέβει στην επίθεση για να γίνουν ακόμα πιο πιεστικοί προκειμένου να βρουν το γκολ που αναζητούσαν. Στο 64', η ομάδα του Ποκετίνο έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν σε σουτ του Σον η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι με τον Σέχιτς να τη βρίσκει και λίγο με τα άκροδάχτυλα και να αποσοβεί το γκολ. Λίγο αργότερα ο Κιντάνα απάντησε με τον Γιορίς αυτή τη φορά να επεμβαίνει στο σουτ που δοκίμασε ο άσος της Καραμπάκ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ ήρθε και δεύτερο δοκάρι για τους Λονδρέζους με τον Ντέλε ¶λι στο 76'! Αμέσως μετά ο Σέχιτς αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ του Κέιν από το ύψος του πέναλτι, εν τέλει, όμως, ο ¶γγλος φορ με κεφαλιά στο 78ο λεπτό, από το κόρνερ που κέρδισε, χάρισε στην Τότεναμ τη νίκη – πρόκριση με το τελικό 1-0 στο Μπακού!

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Τότεναμ 10

2.¶ντερλεχτ 7

3.Μονακό 6

4.Καραμπάκ 4

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καραμπάκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Ισμαΐλοφ (80' Μαμάντοφ), Κιντάνα, Ταγκίγεφ (65' Ντα Σίλβα), Πουπόν (54' Αρμεντέρος)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Μέισον (73' Κάρολ), Σον (80' Ενζιέ), ¶λι, Έρικσεν (91' Ονόμα), Κέιν