Και τώρα, απλώς ελπίζει για την πρώτη θέση (video)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να κρατήσει το πάνω χέρι για την πρωτιά του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο Τορίνο από την Γιουβέντους, και τώρα ελπίζει σε στραβοπάτημα των Ιταλών την τελευταία αγωνιστική για να βρεθεί από πάνω της στην βαθμολογία. Καλύτερος των «πολιτών» ο Τζο Χαρτ, κάκιστοι οι Σέρχιο Αγουέρο και Γιαγιά Τουρέ.



Και τώρα, απλώς ελπίζει για την πρώτη θέση (video)

Στο παιχνίδι που απομένει για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων οι «πολίτες» θα βρουν απέναντί τους την Γκλάντμπαχ στο «Etihad» ενώ η «Γιούβε» θα ταξιδέψει στην έδρα της Σεβίλλης, που μόνο αδιάφορη δεν θα είναι αφού εφόσον κερδίσει και το σύνολο του Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν... χαρίσει βαθμό στους Γερμανούς, θα τους περάσει στην βαθμολογία και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι από τους πρωταθλητές Ιταλίας στην τρέχουσα διοργάνωση.

Στο αποψινό παιχνίδι, λίγα λεπτά μετά το καλωσόρισμα από τα μεγάφωνα στην Μάντσεστερ... Γιουνάτεντ, η Σίτι έδειξε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο και να έχει τον έλεγχο. Με το ρολόι να δείχνει 15 λεπτά μάλιστα, έχασε και την πρώτη της -μοναδική- ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Φερναντίνιο να σουτάρει πολύ άσχημα από πλεονεκτικό σημείο.

Τελικά το γκολ ήρθε, αλλά στην άλλη πλευρά του γηπέδου. Από λάθος του Γιαγιά Τουρέ η Γιουβέντους βγήκε στην αντεπίθεση, ο Άλεξ Σάντρο έτρεξε τον ασβέστη στην αριστερή πτέρυγα και με γέμισμα βρήκε τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Κροάτης φορ, έχοντας πάρει καλύτερη τοποθέτηση απέναντι στον Νίκολας Οταμέντι σε μια φάση που θα μπορούσε να είχε δοθεί και επιθετικό φάουλ, νίκησε τον Τζο Χαρτ (18') και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη.

Ευκαιρίες για να μπουν και άλλα γκολ υπήρξαν, αλλά ο Χαρτ πήρε την εκδίκησή του από τον φορ της ιταλικής ομάδας με μεγάλη απόκρουση χαμηλά στην αριστερή του γωνία, ενώ στην άλλη εστία ο Τζίτζι Μπουφόν αρχικά μπλόκαρε κεφαλιά του Φερνάντο πάνω στην γραμμή και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα έκλεισε υποδειγματικά τον Σέρχιο Αγουέρο, αναγκάζοντάς τον να πάει πολύ πλάγια, σε τετ-α-τετ που προήλθε από τραγικό λάθος της άμυνας.

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου στο δεύτερο μέρος κάθε ομάδα είχε μία μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά στην μία περίπτωση ο τερματοφύλακας και στην δεύτερη το δοκάρι τους το στέρησαν.

Χρονικά, από κόρνερ και κεφαλιά του Φερνάντο ο Μπουφόν έδειξε για ακόμη μία φορά πως όσα χρόνια και να περάσουν θα παραμένει κορυφαίος, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και μπλοκάροντας την μπάλα, παρά τις προσπάθειες του Τουρέ να την στείλει στα δίχτυα έχοντας χάσει δευτερόλεπτα νωρίτερα την ευκαιρία να της αλλάξει πορεία εξ επαφής και να την στείλει στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα ο Αλέγκρι πέρασε στο παιχνίδι τον Άλβαρο Μοράτα αντί του σκόρερ Μάντζουκιτς και ο Ισπανός στην πρώτη του επαφή παραλίγο να χριστεί σκόρερ ή τουλάχιστον να πιστωθεί την ασίστ. Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δύο, καθώς η λόμπα του στον Χαρτ έστειλε την μπάλα προς την τελική γραμμή, εκεί που βρέθηκε ο Στουράρο και με τα σκαριά την έστειλε στον δεξί στύλο.

Μοράτα και Χαρτ ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, με τον επιθετικό της Γιουβέντους να κάνει εξαιρετική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή αλλά να βλέπει τον πρώτο τερματοφύλακα της εθνικής Αγγλίας να του αρνείται το γκολ με το πόδι.

Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργειά του στο ματς, καθώς έπειτα από λίγο ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τον αντικατέστησε με τον Γουίλι Καμπαγιέρο για αδιευκρίνιστους λόγους. Μάλιστα ο Χαρτ πήγε να φύγει κατευθείαν για τα αποδυτήρια (λίγο νωρίτερα είχε μίνι διάλογο με τον προπονητή του) με έναν εκ των βοηθών του Χιλιανού να τον πιάνει και να συζητάνε για δευτερόλεπτα.

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό, στην τελευταία κλασσική ευκαιρία του ματς ο Ραχίμ Στέρλινγκ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, όμως το τελείωμά του ήταν απελπιστικά κακό. Αφού λοιπόν δεν τον βοήθησε και η τύχη, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα πεσμένου αμυνόμενου, το παιχνίδι τελείωσε με το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μισό.

Στο άλλο παιχνίδι η Γκλάντμπαχ διέσυρε την κυπελλούχο Ευρώπης, Σεβίλλη, με σκορ 4-1.

Το μοναδικό τέρμα του αγώνα:

Η μία από τις μεγάλες αποκρούσεις του Χαρτ, αυτή στο σουτ του Μοράτα:

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου με ένα παιχνίδι να απομένει για την ολοκλήρωσή του:

1. Γιουβέντους 11β.

2. Μάντσεστερ Σίτι 9β.

3. Γκλάντμπαχ 5β.

4. Σεβίλλη 3β.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Άλεξ Σάντρο (78' Εβρά), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (55' Μοράτα)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ (81' Καμπαγιέρο), Σανιά, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο (60' Ντελφ), Νάβας, Τουρέ, Ντε Μπρόινε, Αγουέρο (69' Στέρλινγκ)