Ο «εφιάλτης» του Πρωτοδικείου

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αυτή που θα κρίνει την τύχη της αγοραπωλησίας της Λίβερπουλ. Σε περίπτωση που βγουν νικητές οι Χικς και Τζιλέτ, τότε είναι πολύ πιθανόν να οριστεί στους «κόκκινους» διοίκηση Πρωτοδικείου με τον βραχνά της αφαίρεσης βαθμών να παραμένει ως ένα «εφιαλτικό», μα πραγματικό σενάριο.



Ο «εφιάλτης» του Πρωτοδικείου

Ο αγγλικός νόμος προβλέπει αφαίρεση μέχρι και 9 βαθμών σε ανάλογες περιπτώσεις και η Ομοσπονδία έχει προειδοποιήσει τη Λίβερπουλ ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να έχει βρει λύση στο ιδιοκτησιακό, γιατί αλλιώς… Απλά θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Η λύση στο ιδιοκτησιακό είναι είτε να αναλάβει την ομάδα η NESV αποπληρώνοντας τα χρέη, είτε οι Χικς και Τζιλέτ να παραμείνουν στο τιμόνι εξοφλώντας όμως τις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρόουτον, ρωτήθηκε για το θέμα και δεν έκρυψε τα λόγια του. Ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τη σοβαρότητα της κατάστασης και ευχήθηκε να μην συμβούν όλα αυτά, κάτι που κατά την γνώμη του θα γίνει μόνο αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι η αναμενόμενη:

«Δυστυχώς μπορεί να υπάρξει αφαίρεση βαθμών. Για αυτό και δεχθήκαμε άμεσα την προσφορά αγοράς. Το να καταφεύγαμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου ήταν ένα σενάριο πιθανό και έπρεπε να το αποφύγουμε. Ακόμη και τώρα με την δικαστική απόφαση να εκκρεμεί, η κατάσταση πρωτοδικείου παραμένει πιθανή. Δεν θέλω να δίνω ποσοστά, αλλά μπορεί να συμβεί. Για αυτό και προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και πρέπει να βγούμε νικητές στην υπόθεση. Πρέπει να αποφύγουμε την έσχατη λύση του Πρωτοδικείου με κάθε κόστος, αφού η αφαίρεση βαθμών θα είχε οδυνηρές συνέπειες στην ομάδα».

TAGS: