Ο Μουρίνιο απέκτησε εφιάλτες... (vids)

Η αγωνιστική κατάσταση της Τσέλσι που συνέχισε με ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και ο Στίβεν Νέισμιθ που σκόραρε (και μάλιστα πέτυχε χατ-τρικ) για τρίτο παιχνίδι απέναντι στον Ζοσέ Μουρίνιο στην Πρέμιερ Λιγκ κάνουν τον «special one» να βλέπει εφιάλτες μετά και το 3-1 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!  



Ο Μουρίνιο απέκτησε εφιάλτες... (vids)

Στα... χαμένα για ένα μισάωρο, με γκολ που της έδωσε ελπίδες αλλά αποδείχθηκαν... φρούδες λόγω της κατάστασής της, η περσινή Πρωταθλήτρια Αγγλίας βρίσκεται ακόμα στα χαμένα, μη μπορώντας να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή, βαριά ήττα στο Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, μπορεί να ανησύχησε αρχικά βλέποντας τον Μπέσιτς από το 9ο λεπτό να αποκομίζει πρόβλημα τραυματισμού και να αποχωρεί, όμως, ο κόουτς των «ζαχαρωτών» είχε... έμπνευση με τον Στίβεν Νέισμιθ. Αυτός, δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή να τον ρίξει στο ματς και αρχικά στο 17ο λεπτό «τρυπώντας» την άμυνα της Τσέλσι σκόραρε με κεφαλιά, ενώ στο 22' έκανε και το 2-0 με δυνατό αριστερό σουτ! Οι Λονδρέζοι είχαν «παγώσει», είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο απέναντι σε μια γρήγορη και αποτελεσματική ομάδα και έδειχναν να μην μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα...

Όλα άλλαξαν όταν ο Νεμάνια Μάτιτς στο 36' είπε να δοκιμάσει το αριστερό του πόδι και πέτυχε εκπληκτικό γκολ για να μειώσει σε 2-1 και να δώσει ελπίδα στην Τσέλσι. Το γκολ δεν πανηγυρίστηκε από κανέναν, πόσω μάλλον από τον Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, έδωσε πνοή στους Πρωταθλητές που πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες με ένα σουτ του Αζάρ που κόντραρε και μια κεφαλιά του Τέρι που πέρασε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια του Χάουαρντ σε στιγμές σύγχυσης στα μετόπισθεν της Έβερτον.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν... πολύ κακό για το τίποτα. Η Τσέλσι κράτησε μεν την κατοχή της μπάλας (σε ποσοστά μέχρι και... 75%) και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν είχε λύσεις για να απειλήσει όπως το έκανε στο τελείωμα του πρώτου μέρους. Ίσα – ίσα, η πρώτη πολύ στιγμή στην επανάληψη ανήκε στην Έβερτον, όταν στο 57' ο Λουκάκου με διαγώνιο δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπέγκοβιτς σε επέμβαση και στη συνέχεια ο Βέλγος παραπονέθηκε για έμμεσο, στο γύρισμα του Τέρι στον τερματοφύλακά του.

Ο Λουκάκου ήταν σχεδόν μόνιμη πηγή κινδύνου για τα καρέ της Τσέλσι και στο 67' δοκίμασε ξανά να σκοράρει, αλλά και πάλι ήταν παρών ο Μπέγκοβιτς για να σταματήσει το χαμηλό σουτ. Στο 70' σε ταχύτατη επίθεση ο Ιβάνοβιτς καθυστέρησε απίστευτα πολύ, «έσπασε» τη μπάλα στον Ντιέγκο Κόστα κι όχι στον Αζάρ που έμπαινε μόνος στην περιοχή και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Ο Νέισμιθ έγινε τελικά ο μοναδικός που έχει καταφέρει να πετύχει χατ-τρικ κόντρα σε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με τον Σκοτσέζο να παίρνει την εξαιρετική μπαλιά του Μπάρκλεί και με γυριστό σουτ να νικάει τον πορτιέρο των «μπλε» για το τελικό 3-1 στο 82ο λεπτό!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν (77' Φούνες Μόρι), Γιαγκέλκα, Στόουνς, Γκάλογουεϊ, ΜακΚάρθι, Μπέσιτς (8' Νέισμιθ), Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Κονέ (72' Λένον), Λουκάκου

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Ζούμα, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ (56' Κένεντι), Μάτιτς, Πέδρο (70' Φαλκάο), Φάμπρεγας (74' Γουίλιαν), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα