Στα δύσκολα η Μάντσεστερ Σίτι

Το πιο δύσκολο έργο με… διαφορά θα έχει η Μάντσεστερ Σίτι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πολίτες» κληρώθηκαν με την περσινή φιναλίστ, Γιουβέντους, την κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, ενώ από το γκρουπ των αδυνάτων πήραν την Γκλάντμπαχ!



Στα δύσκολα η Μάντσεστερ Σίτι

Γιουβέντους:

Πέρυσι λίγοι το περίμεναν, ωστόσο, η Γιουβέντους κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν τα κατάφεραν όμως στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 3-1 από την Μπαρτσελόνα. Εντός των συνόρων, οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να φτάσουν πολύ εύκολα στην κατάκτηση του 4ου σερί πρωταθλήματος, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο τους νταμπλ μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι αποχώρησε από τον σύλλογο ο «μαέστρος», Αντρέ Πίρλο, όπως και οι Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε και Ογκμπόνα. Αντίθετα κάτοικοι Τορίνο έγιναν οι Νέτο, Κεντίρα, Σάντρο, Ντιμπαλά και Μάντζουκιτς. Σίτι και Γιούβε συναντήθηκαν τη σεζόν 2010/11 στο Γιουρόπα Λιγκ, με τα δύο ματς να λήγουν ισόπαλα και με το ίδιο σκορ (1-1).

Σεβίλλη:

Συνήθεια έχει γίνει για τη Σεβίλλη τα τελευταία χρόνια η κατάκτηση του Γιορόπα Λιγκ… Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας πήρε για 4η φορά την τελευταία δεκαετία τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ουνάι Έμερι τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Ατλέτικο και Βαλένθια. Στο μέτωπο των μεταγραφών, οι Ισπανοί έχασαν το βαρύ τους πυροβολικό, Κάρλος Μπάκα, που πήγε στη Μίλαν, όπως και τον Αλέιξ Βιδάλ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. Από τις αφίξεις, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ενζονζί (Στόουκ), Κακουτά (Τσέλσι) και Ραμί (Μίλαν).

Γκλάντμπαχ:

Στα χαρτιά είναι η αδύναμη του ομίλου, όμως μόνο ως τέτοια δεν πρέπει να αντιμετωπιτσεί η Γκλάνταμπαχ. Η ομάδα του Λουσιάν Φάβρ κατάφερε να τερματίσει πέρυσι στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα και να βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο κόλλησε στα προημιτελικά, ενώ η πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ σταμάτησε στην φάση των «32». Ο βασικός της επιθετικός, Μαξ Κρους, αποχώρησε για την Βόλφσμουργκ και ο εξτρέμ, Αμίν Γιουνές θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άγιαξ. Για τη γραμμή κρούσης αποκτήθηκε ο Ντρμιτς από την Λεβερκούζεν, ενώ οι Γερμανοί έδωσαν 5,6 εκατομμύρια λίρες  στην Τσέλσι για να κάνουν δικό τους με κανονική μεταγραφή τον αδερφό του Εντέν Αζάρ, Θοργκάν, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στο σύλλογο ως δανεικός.