Με τους… γνωστούς της η Άρσεναλ!

Μόνο άγνωστοι δεν είναι για την Άρσεναλ οι αντίπαλοί της στον 6ο όμιλο του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου, Ολυμπιακό και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.



Με τους… γνωστούς της η Άρσεναλ!

Μπάγερν Μονάχου:

Το μεγάλο φαβορί στον όμιλο και ένα από τα μεγαλύτερα στη διοργάνωση είναι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι Βαυαροί έφτασαν πέρυσι με άνεση στην κατάκτηση του 3ου σερί τίτλου τους στη Γερμανία και συνολικά 25ου της ιστορίας τους, τερματίζοντας στο +10 από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η πορεία τους σταμάτησε στα ημιτελικά, όπου γνώρισαν τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα. Με την Άρσεναλ συναντήθηκαν δύο σερί χρονιές (2012/13, 2013/14) στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας αμφότερες εκτός συνέχειας του «κανονιέρηδες». Οι Αρτούρο Βιδάλ και Ντάγκλας Κόστα ήταν οι σημαντικότερες προσθήκες στο μεταγραφικό παζάρι για τη Μπάγερν που έχασε τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και τους Σακίρι, Πιζάρο και Ρέινα.

Ολυμπιακός:

Για 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια ο πρωταθλητής Ελλάδος, Ολυμπιακός, θα τεθεί αντιμέτωπος στη φάση των ομίλων με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εύκολα το πρωτάθλημα και πέρυσι, ενώ έφτασαν και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, μετρώντας πλέον 42 πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα και 17 νταμπλ! Τη θέση του Βίτορ Περέιρα στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος έχει ως στόχο-πέραν της διατήρησης των κεκτημένων εντός των συνόρων- μια αξιοπρόσεκτη ευρωπαϊκή πορεία. Το ρόστερ είχε για ακόμα μία χρονιά αρκετές προσθαφαιρέσεις, με τους Φινμπόγκασον, Πάρντο, Ντα Κόστα, Σεμπά και Καπίνο να γίνονται κάτοικοι Πειραιά.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ:

Η… μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας, είναι το απόλυτο άουτσαϊντερ στο γκρουπ. Ο σύλλογος του Ζάγκρεμπ κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο στην χώρα του για 10η συνεχόμενη χρονιά και έφτασε συνολικά του 17 από το 1993! Μάλιστα το περσινό πρωτάθλημα συνδυάστηκε με το νταμπλ, καθώς μετά από τρία χρόνια η Ντιναμό πήρε και το Κύπελλο Κροατίας. Η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τον 21χρονο Χιλιανό φορ, Άντζελο Ενρίκεζ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στον σύλλογο επέστρεψε μετά από επτά χρόνια, για να προσδώσει εμπειρία στα μετόπισθεν, ο Γκόρντον Σίλντενφελτν. Οι Κροάτες είχαν συναντηθεί με την Άρσεναλ στον 3ο προκριματικό γύρο το καλοκαίρι του 2006, με τους Άγγλους να προκρίνονται με δύο νίκες.