Ήρθε για να την αλλάξει! (videos)

Με τον Πέδρο κάθε άλλο παρά... ψαρωμένο στο ντεμπούτου του, η Τσέλσι έφτασε στην πρώτη της νίκη στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ επικρατώντας έστω και δύσκολα της Γουέστ Μπρομ με σκορ 3-2. Γκολ και ασίστ για τον πρώην εξτρέμ της Μπαρτσελόνα σε ένα... ισπανικό απόγευμα για τους «μπλε», αποβλήθηκε ο Τζον Τέρι.



 Ήρθε για να την αλλάξει! (videos)

Διάλεξε την Τσέλσι και ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει το κακό ξεκίνημα στην σεζόν! Με μοναδική εμφάνιση, ο Πέδρο βοήθησε τους «μπλε» να φτάσουν στους τέσσερις βαθμούς, (την ώρα που οι «baggies» παρέμειναν στον ένα) και απέδειξε πόσο πολύτιμο ποδοσφαιριστή αποτελεί και γιατί έγινε όλος αυτός ο... χαμός μέσα στο καλοκαίρι για την μεταγραφή του.

Στο ματς, στα πρώτα λεπτά η Γουέστ Μπρομ θέλησε με την ώθηση του κόσμου της να κάνει παιχνίδι, αλλά γρήγορα η Τσέλσι ισορρόπησε την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι ωστόσο είχαν την ευκαιρία για το προβάδισμα με τον Τζέιμς Μόρισον να κερδίζει πέναλτι και να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, όμως ο Τιμπό Κουρτουά απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ την εκτέλεση στο κέντρο της εστίας του. Το σκορ άνοιξε στο 21' με τον Πέδρο να δηλώνει «παρών» στην πρώτη του εμφάνιση με τα μπλε, αφού μετά από 1-2 με τον Αζάρ, ωραίο ελιγμό και μια μικρή κόντρα βρήκε το βάθος της εστίας.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν και αυτός που δημιούργησε το 2-0 της ομάδας του, αν και άθελά του, όταν το σουτ του από την δεξιά πλευρά της περιοχής μπήκε στην πορεία κίνησης του Ντιέγκο Κόστα και εκείνος με κοντινή προβολή δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Στο 36' η Γουέστ Μπρομ βρήκε την απάντηση που ήθελε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Μόρισον να ρεφάρει το χαμένο πέναλτι με ένα ωραίο σουτ, έπειτα από εντυπωσιακό γύρισμα του Ροντόν στο κέντρο της μεγάλης περιοχής.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κόστα να στρώνει με το στήθος στον Αθπιλικουέτα και εκείνον να κάνει το 3-1 με ψύχραιμο σουτ.

Κι εκεί που η ισπανική παροικία της Τσέλσι έδειχνε να έχει καθαρίσει το ματς, ο Τζον Τέρι (μία εβδομάδα μετά την αντικατάστασή του από τον Μουρίνιο) αποβλήθηκε όντας ο τελευταίος παίκτης στο μαρκάρισμα οριακά εκτός περιοχής πάνω στον Ροντόν. Με τα λεπτά να περνάνε η Γουέστ Μπρομ κατάφερε εν τέλει να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Μόρισον να σκοράρει για δεύτερη φορά και να μεταφέρει την πίεση στους πρωταθλητές, που θα μπορούσαν να είχαν χάσει ακόμη ένα τρίποντο εάν ο Κουρτουά δεν έκανε εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Ροντόν.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ – Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Μπραντ – ΜακΜάναμαν (78' Γκνάμπρι), Μόριστον (86' Γκάρντνερ), Φλέτσερ – Γιάκομπ, ΜακΚλιν (60' Λάμπερτ), Ρόντον

Τσέλσι: Κουρτουά – Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Αθπιλικουέτα – Μάτιτς, Φάμπρεγας – Πέδρο (84' Μίκελ), Γουίλιαν (56' Κέιχιλ), Αζάρ – Ντιεγκο Κόστα (78' Ντιέγκο Κόστα)