Οι «χωριάτες» θα επιστρέψουν στο Λονδίνο! (videos)

Με άδεια χέρια θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν από την Λίβερπουλ ο Στίβεν Τζέραρντ! Η εκπληκτική Άστον Βίλα ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 στο «Γουέμπλεϊ» για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-1! Δικαιολογημένα παράπονα από την ομάδα του Ρότζερς, με τον Μπαλοτέλι να σκοράρει στο φινάλε, όμως να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.



Οι «χωριάτες» θα επιστρέψουν στο Λονδίνο! (videos)

Ραντεβού με την Άρσεναλ στις 30 Μαΐου! Ο Τιμ Σέργουντ έκανε ακόμη ένα θαύμα στον πάγκο της Βίλα από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, καθώς μετά την πολύ καλή πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και να διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ.

Μπορεί ο Κουτίνιο να πέτυχε το 3ο τέρμα του (από τα πέντε τελευταία που έχει σκοράρει) στο Κύπελλο, αλλά ο Μπεντέκε ισοφάρισε πετυχαίνοντας το 7ο από τα ισάριθμα τελευταία της ομάδας του! Ο Φάμπιαν Ντελφ ολοκλήρωσε την ανατροπή σκοράροντας στο δεύτερο μισό.

Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Μπαλοτέλι δύο λεπτά πριν το τέλος, που κατά πάσα πιθανότητα θα έστελνε το ματς στην παράταση, χωρίς την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον αρχηγό τους, Στίβεν Τζέραρντ (έχει γενέθλια ανήμερα του τελικού), με ένα τρόπαιο θα ολοκληρώσουν την σεζόν οι «κόκκινοι».

Στο στόχαστρο μετά το τέλος του ματς ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος έγινε ο πρώτος προπονητής του συλλόγου από το 1950 που δεν έχει κατακτήσει κανένα τρόπαιο στα πρώτα τρία χρόνια του στον πάγκο του!

Το ματς:

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 7ο λεπτό με τον Κουτίνιο να τροφοδοτεί τον Άλεν και εκείνον να σουτάρει εκτός εστίας. Πέντε λεπτά αργότερα η Βίλα απάντησε με τον Ενζόγκμπια να δέχεται το στοπ του Μινιολέ με τα ακροδάχτυλα, έπειτα από μακρινό σουτ του σε πάσα του Μπεντέκε.

Το σκορ άνοιξε στο 30ο λεπτό με τον Κουτίνιο να χρίζεται σκόρερ, όταν έπειτα από αδυναμία της Βίλα να απομακρύνει μπήκε στην περιοχή, σούταρε, και είδε την μπάλα να καταλήγει στην εστία κοντράροντας και στον Τζόρες Οκόρε, που είχε περάσει δέκα λεπτά νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή στον Νέιθαν Μπέικερ.

Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήταν άμεση. Έξι λεπτά μετά το τέρμα του Βραζιλιάνου, ο αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Τιμ Σέργουντ, Κρίστιαν Μπεντέκε, έκανε το 1-1 με πανέμορφο πλασέ από το ύψος του πέναλτι, μετά από πάσα του Φαμπιάν Ντελφ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρότζερς πέρασε τον Μπαλοτέλι στην θέση του Μάρκοβιτς θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενε. Με την ώθηση της ισοφάρισης και την ανικανότητα της Λίβερπουλ να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Σέργουντ έψαξαν αμέσως το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά. Και το βρήκαν!

Σε μια πανέμορφη συνεργασία, βγαλμένη από ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τους «χωριάτες» του πρώτου μισού της σεζόν, ο Μπεντέκε γύρισε με τακουνάκι στον Γκρίλις, εκείνος βρήκε τον Ντελφ, που αφού απέφυγε με δεξιοτεχνία τους αντιπάλους του μέσα στην περιοχή, νίκησε και τον Σιμόν Μινιολέ για το 2-1.

Λύσεις για την Λίβερπουλ δεν βρέθηκαν ποτέ στα επόμενα λεπτά και εάν ο Αλμπέρτο Μορένο δεν έκανε σπουδαία εμφάνιση, ο Μπεντέκε λογικά θα είχε φτάσει στο 3-1, που θα τελείωνε και το παιχνίδι. Ο Ισπανός έκανε πανέμορφο τάκλιν στον θηριώδη Βέλγο φορ και δεν του επέτρεψε να σκοράρει το δεύτερο τέρμα του στο ματς, στο 73’.

Τελικά η ομάδα του Ρότζερς ξύπνησε και άγγιξε την ισοφάριση. Αρχικά ο Ρίτσαρντσον στέρησε από τον Τζέραρντ το 2-2 απομακρύνοντας κεφαλιά του πάνω στην γραμμή (86’) και δύο λεπτά αργότερα ο Μπαλοτέλι βρήκε στόχο, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ.

Στο 92’ ο Ιταλός στράικερ βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά ηε κεφαλιά του από σέντρα του Χέντερσον πέρασε εκτός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Γκίβεν, Μπακούνα, Μπέικερ (20' Οκόρε), Φλάαρ, Ρίτσαρντσον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Κλέβερλι, Γκρίλις (83’ Τζο Κόουλ), Ενζόγκμπια (75’ Σινκλέρ), Μπεντέκε

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Άλεν (78’ Τζόνσον), Χέντερσον, Τζέραρντ, Μάρκοβιτς (46’ Μπαλοτέλι), Κουτίνιο, Στέρλινγκ