Η Νιούκαστλ «ξύπνησε», η Βίλα… βουλιάζει!

Η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 της Άστον Βίλα, με τον Παπίς Σισέ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «St James’ Park». Την πρώτη τους νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές κατέκτησαν οι γηπεδούχοι, την ώρα που η ομάδα του Τιμ Σέργουντ γνώρισε την έβδομη σερί ήττα της και συμπλήρωσε 12 ματς χωρίς «τρίποντο».



Η Νιούκαστλ «ξύπνησε», η Βίλα… βουλιάζει!

Ο επιθετικός από τη Σενεγάλη πέτυχε το 11ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και έδωσε στην ομάδα του τη δυνατότητα να ξεπεράσει την «πεντάρα» από την Σίτι, να φτάσει τους 35 βαθμούς και να διατηρηθεί στο -4 από την δεκάδα της κατάταξης.

Στο… περίμενε για την πρώτη του νίκη στον πάγκο των φιλοξενούμενων έμεινε ο Τιμ Σέργουντ, που βλέπει τους «χωριάτες» κολλημένους στους 22 βαθμούς και σταθερά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στον πάγκο βρέθηκε για τις «καρακάξες» ο Γιόνας Γκουτιέρεζ, που μπήκε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο σε αποστολή για αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τζον Κάρβερ, ωστόσο, δεν τον χρησιμοποίησε.

Το ματς:

Στους φιλοξενούμενους ανήκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Γιάνμαατ να στέλνει… παραλίγο την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά την συνεργασία των Σινκλέρ και Μπεντεκέ. Οι «χωριάτες» έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι και να φτάνουν πιο εύκολα μπροστά από την αντίπαλη εστία, αλλά λίγο αργότερα είδαν το γκολ του Αγκμπονλαχόρ να μην μετρά, σωστά, καθώς ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι ευκαιρίες για την Βίλα συνεχίστηκαν και λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους ο Κρουλ είπε… όχι στην εντυπωσιακή κεφαλιά του Μπεντεκέ, διατηρώντας το 0-0.

Και σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, η Νιούκαστλ, κόντρα στην ροή του ματς, κατάφερε να προηγηθεί! Στο 37ο λεπτό ο Γιάνμαατ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα μετά την αδράνεια των αμυντικών έφτασε στον Σισέ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Γκουζάν και να δώσει το προβάδισα στην ομάδα του! Ένα προβάδισμα που θα μπορούσε να διευρυνθεί, αν η προσπάθεια του Ριβιέρ έβρισκε στόχο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς και στην έναρξη του δεύτερου μέρους η Άστον Βίλα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες του Σέργουντ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεψων, αλλά ση πρώτη πολύ καλή στιγμή ήρθε ξανά για τη Νιούκαστλ, με τον Σισέ όμως να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουζάν για δεύτερη φορά. Η απάντηση της Βίλα ήρθε λίγες στιγμές μετά, με την αλλά και πάλι ο Κρουλ αρνήθηκε το γκολ στον Μπεντεκέ που έψαχνε… απεγνωσμένα το γκολ!

Ο Βέλγος συνέχισε να είναι η βασική απειλή για τη Νιούκαστλ, αλλά δεν έβρισε τον τρόπο να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Αλλά ακόμα και όταν το έκανε, το γκολ δεν μέτρησε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Το παιχνίδι είχε «ανοίξει» και στην απέναντι πλευρά λίγο αργότερα ο Αγιόθε έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ για τις «καρακάξες». Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τη Νιούκαστλ να επιστρέφει μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά (61’ Ρ. Τέιλορ), Αμπέιντ, Σισοκό, Ομπερτάν (78' Γκουφράν), Σάμι Αμεόμπι, Ριβιέρ (73' Αγιόθε), Σισέ

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Λόουτον (82' Μπακούνα), Οκορέ, Κλαρκ, Χάτον, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ντελφ, Σινκλέρ (66’ Ενζόμπια), Αγκμπονλαχόρ (73' Βέιμαν), Μπεντεκέ