«Πριγκίπισσα» στο Λονδίνο (vid)

Η Μονακό διέσυρε την Άρσεναλ με σκορ 3-1 μέσα στο Emirates και μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ και πολλές χαμένες ευκαιρίες γι' αυτήν του Αρσέν Βενγκέρ.



«Πριγκίπισσα» στο Λονδίνο (vid)

Ο Μπερμπάτοφ σκόραρε για 3η συνεχόμενη επίσκεψή του στο Emirates.

Οι δύο προηγούμενες ήταν με τη φανέλα της Φούλαμ

Η Αρσεναλ για 3η συνεχόμενη χρονιά δέχθηκε παραπάνω από ένα γκολ γκολ εντός έδρας στη φάση των «16»

Το ματς

H Αρσεναλ προσπάθησε από το ξεκίνημα να πιέσει τη Μονακό και στο πρώτο πεντάλεπτο έδειχνε ιδιαίτερα απειλητική. Στο 2ο λεπτό ο Γουέλμπεκ έκανε ωραία κίνηση πίβοτ στο όριο της μεγάλης περιοχής και προσπάθησε με δεξί πλασέ να νικήσει τον Σούμπασιτς, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των Μονεγάσκων. Στο 5' ο Εζίλ μπήκε από τ'αριστερά όμως το παράλληλο γύρισμα που επιχείρησε δεν βρήκε στο σωστό βηματισμό τον Γουέλμπεκ. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η Μονακό κατάφερε να κερδίσει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δειλά-δειλά να αυξάνει την κατοχή της μπάλας. Για να έρθει η επόμενη μεγάλη φάση, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 33ο λεπτό. Η Άρσεναλ βγήκε στην κόντρα με τον Αλέξις Σάντσες να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι τον Σούμπασιτς, όμως έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, νέα μεγάλη φάση. Ο Μπεγερίν ανέβηκε γρήγορα από τα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα όμως ο Ζιρού δεν έβαλε καλά το πόδι του και έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από την εστία των Γάλλων. Όλα όμως άλλαξαν στο 38ο λεπτό. Η Μονακό βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κοντόμπια δοκίμασε το σουτ από τα 30 μέτρα, η μπάλα κόντραρε στον Μερτεσάκερ και κατέληξε στα δίχτυα του Οσπίνα για το 0-1.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ θέλησε να μπει δυνατά, όπως ακριβώς είχε κάνει και στο πρώτο μέρος. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 46΄με τον Αλέξις να μπαίνει ταχύτατα στην περιοχή να σπάει την μπάλα για τον Ζιρού, ο οποίος πλάσαρε άστοχα στο πρώτο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης στο 52' έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία όταν από εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα έπιασε την κεφαλιά όμως έ στειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς. Ένα λεπτό μετά όμως η Μονακό χτύπησε ξανά. Ο Σάντσες έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των Γάλλων, οι οποίοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Μπερμπάτοφ έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα τον Οσπίνα για το 0-2.

Η Αρσεναλ δεν το έβαλε κάτω όμως έχανε αυτά που δεν χάνονται. Χαρακτηριστική περίπτωση η φάση του 58' 'όταν ο Σάντσες έκανε το σουτ, ο Σούμπασιτς απέκρουσε και ο Ζιρού σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Γάλλων.

Στο 61΄ήταν η σειρά της Μονακό να κρύψει την μπάλα με τον Μουτίνιο να βρίσκει με τακουνάκι τον Μαρτιάλ όμως τον Οσπίνα να σώζει στο τετ-α-τετ. Τέσσερα λεπτά μετά, μια ακόμη ανεπανάληπτη φάση για την Άρσεναλ. Ο Γουόλκοτ νικήθηκε από τον Σούμπασιτς στο τετ-α-τετ, η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ, ο οποίος κατάφερε και αντί να σημαδέψει τα ανυπεράσπιστα δίχτυα, βρήκε τον πεσμένο συμπαίκτη του με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Κάπου εκεί η απογοήτευση σε συνδυασμό με την κούραση επηρέασαν πάρα πολύ τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ. Η Μονακό συνέχισε να έχει εξαιρετικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και κράτησε το 2-0 μέχρι το 90'. Στα πρώτα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσάμπερλεϊν με έξοχο πλασέ από το ύψος της περιοχής μείωσε και διαμόρφωσε το 1-2 όμως στις καθυστερήσεις η Μονακό έδωσε τη χαριστική βολή στην ομάδα του Βενγκέρ με τον Καράσκο να φεύγει στην κόντρα και να σκοράρει για το τελικό 3-1 υπέρ των Μονεγάσκων.

 

Αρσεναλ:Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν (Τσάμπερλεϊν 67'), Καθόρλα (Ροσίτσκι 82'), Αλέξις, Εζίλ, Γουέλμπεκ, Ζιρού (Γουόλκοτ 60')
Μονακό:Σούμπασιτς, Ελντερσον, Γουάλας, Αμπντενούρ, Τουρέ, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Κοντόγκμπια, Ντιράρ (Κουρζάβα 82'), Μαρτιάλ, Μπερμπάτοφ (Καράσκο 75')