Μόνοι τους στο τμήμα οι εφτά οπαδοί της Τσέλσι

Βλέποντας τα πρόσωπά τους στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το περιστατικό με τα ρατσιστικά συνθήματα στον σταθμό St. Pancras του τρένου του Λονδίνου, οι εφτά οπαδοί των «μπλε» βρέθηκαν μόνοι τους στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο ένας εξ αυτών συμμετείχε στη ρατσιστική επίθεση στο μετρό του Παρισιού.  

Advertisement
Μόνοι τους στο τμήμα οι εφτά οπαδοί της Τσέλσι

Έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ασφάλεια των Μέσων Μεταφοράς της Βρετανίας σε πλήρη συνεννόηση με την Αστυνομία για την καταγγελία περί ρατσιστικών συνθημάτων στον σταθμό St. Pancras, την περασμένη Τετάρτη, στην επιστροφή οπαδών της Τσέλσι από το Παρίσι, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρόσωπα εφτά υπόπτων.

Και οι εφτά, ωστόσο, μόλις είδαν ότι οι φωτογραφίες είχαν πλέον κυκλοφορήσει παντού, έδωσαν από μόνοι τους το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα, βοηθώντας ουσιαστικά τις Αρχές που ζήτησαν την συνεισφορά των υπόλοιπων οπαδών για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Yahoo», ο ένας εκ των εφτά, ονόματι Τζέιμι Φέιρμπεϊρν, ετών 23, συμμετείχε και στη ρατσιστική επίθεση σε μαύρο άνδρα στο μετρό του Παρισιού, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα της Τσέλσι με την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς», την περασμένη εβδομάδα.

Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε μέσω τοποθέτησης που έκανε με τον δικηγόρο του, δεν ήταν από εκεόνους που έσπρωχναν τον Σουλεϊμάνι έξω από το βαγόνι και δεν φώναξε μαζί με τους υπόλοιπους το εμετικό σύνθημα «είμαστε ρατσιστές κι έτσι μας αρέσει...».