Λίβερπουλ – Μπεσίκτας (preview)

Με το Τσάμπιονς Λιγκ να αποτελεί από νωρίς παρελθόν για τη Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι» ευελπιστούν σε μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας την αρχή στο «Άνφιλντ» επί της Μπεσίκτας, για τους «32» της δεύτερη τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.



Λίβερπουλ – Μπεσίκτας (preview)

Να μην δείξει το ίδιο «ευρωπαϊκό» πρόσωπο που έδειξε στα ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ευελπιστεί η Λίβερπουλ.

Με μόλις μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Βασιλεία και Λουντογκόρετς, οι «κόκκινοι» κατάφεραν να τερματίσουν πάνω από τους Βούλγαρους στον όμιλό τους, παίρνοντας το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στους «32» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας που πρόκειται για έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο.

Οι Τούρκοι, με αντίπαλους τις Τότεναμ, Αστέρα Τρίπολης και Παρτιζάν, πήραν τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, που ήταν αρκετές για τους δώσουν την πρώτη θέση και την κορυφή στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων τον Νοέμβριο του 2007, όταν η Λίβερπουλ, με πρωταγωνιστές τους Κράουτς, Μπάμπελ και Μπεναγιούν, πήρε τη νίκη με 8-0 επί της Μπεσίκτας.

Αγωνιστικά νέα:

Λίβερπουλ:

Μοιρασμένες πιθανότητες συμμετοχής στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ κόντρα στη Μπεσίκτας έχει ο Ραχίμ Στέρλινγκ, αν και εκτιμάται ότι τελικά θα δηλώσει το «παρών», ξεπερνώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι.

Αντιθέτως, σίγουρα εκτός τίθεται ο αρχηγός των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ, λόγω τραυματισμού στον δικέφαλο, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Λούκας Λέιβα που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον μηρό.

Απών θα είναι ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος αναμένεται να εκτίσει την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές τιμωρίας που του έχουν επιβληθεί από την UEFA.

Μπεσίκτας:

Χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Τολγκά Ζενγκίν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι, ταξίδεψε στο Μερσεϊσάιντ για το παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ η Μπεσίκτας.

Αυτή είναι και η μοναδική απουσία για τους Τούρκους, οι οποίοι θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Ντεμπά Μπα, που συναντάει με τη σειρά του για πρώτη φορά τους «κόκκινους», μετά το γκολ που πέτυχε την περυσινή σεζόν φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι, «γκρεμίζοντας» τα όνειρά τους για κατάκτηση του τίτλου μετά από 14 χρόνια.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ – Τσαν, Σκρτελ, Σακό – Ίμπε, Χέντερσον, Άλεν, Μορένο – Στέρλινγκ, Κουτίνιο – Στάριτζ

Μπεσίκτας: Γκονέν – Κουρτουλού, Φράνκο, Γκουλούμ, Μότα – Κάβλακ, Χάτισνσον – Τόρε, Σόσα, Σαχάν – Μπα