Γαλατασαράι – Άρσεναλ (preview)

Με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η Άρσεναλ φιλοξενείται στην Τουρκία από την αδιάφορη Γαλατασαράι για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξασφαλισμένη η πρόκριση για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ που μπορεί να ελπίζει στην κατάληψη της πρώτης θέσης, αν της κάνει «δώρο» η Άντερλεχτ.



Γαλατασαράι – Άρσεναλ (preview)

Οι «κανονιέρηδες» με το 2-0 επί των Βεστφαλών στην προηγούμενη αγωνιστική πανηγύρισαν την παρουσία τους στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σε έναν όμιλο όπου όλα τα «εισιτήρια» έχουν βρει κατόχους.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, ακολουθεί η Άρσεναλ με 10, ενώ η Άντερλεχτ με τους πέντε έχει περάσει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η σημερινή αντίπαλος των Λονδρέζων, Γαλατασαράι, με έναν μόλις βαθμό έχει αποχαιρετήσει την Ευρώπη και υποδέχεται το σύνολο του Βενγκέρ, με επιθυμία να «πέσει» με το κεφάλι ψηλά.

Η τουρκική ομάδα προέρχεται από νίκη (2-1) επί της Ακχίσαρ, ενώ η Άρσεναλ υπέστη ήττα με σκορ 3-2 από τη Στόουκ σε ένα εφιαλτικό, Σαββατιάτικο απόγευμα στο «Μπριτάνια».

Οι ελπίδες για κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου από τους «κανονιέρηδες», εναποτίθενται στην Άντερλεχτ, αφού θα πρέπει να πάρει νίκη επί της Ντόρτμουντ.

Στα αγωνιστικά, ο Ντεμπισί επιστρέφει έπειτα από τρεις μήνες απουσίας, ενώ και ο Βόιτσιεχ Σέζνι είναι διαθέσιμος. Αρκετοί βασικοί παίκτες έμειναν στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των Γουέλμπεκ, Αλέξις, Γκιμπς και Κοσιελνί.

Οι νεαροί Ο'Κόνορ, Νάιλς, Ζελάλεμ, Καμαρά, Άκπομ και Ιουόμπι ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή!

Εκτός οι Τζεμαλί και Ινάν για τη «Γαλατά».

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ: Σέζνι – Ντεμπισί, Μερτεσάκερ, Τσέιμπερς, Μπεγερίν – Τσάμπερλεϊν, Φλαμινί, Ράμσεϊ – Κάμπελ, Σανογκό, Ποντόλσκι

Γαλατασαράι: Μουσλέρα – Ταρίκ, Καγιά, Μπαλτά, Τέγιες – Μέλο, Εμρέ – Μπρουμά, Μπουράκ, Σνάιντερ - Μπουλούτ