Μέγας Αγουέρο! (video)

Με τον εξαιρετικό Σέρχιο Αγουέρο να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στις καθυστερήσεις 3-2 της Μπάγερν Μονάχου και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ! Την πρώτη τους ήττα από τις 13/8 και τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης από την Ντόρτμουντ γνώρισαν οι Βαυαροί!



Μέγας Αγουέρο! (video)

Ο Αργεντίνος επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του Μπενατιά και ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 1-0 στο 22ο λεπτό.

Παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, οι Γερμανοί κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Τσάμπι Αλόνσιο στο 40’ ισοφάρισε με έξυπνη εκτέλεση φάουλ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 45’ έφερε με κεφαλιά… τούμπα το ματς!

Ο Αγουέρο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Η’ καλύτερα είχε… πολλά να πει στο φινάλε! Αρχικά στο 85’ έκανε το 2-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε το προσωπικό του… σόου, «γράφοντας» το τελικό 3-2!

Πλέον η Σίτι βρίσκεται μαζί με τις Ρόμα και ΤΣΣΚΑ στους 5 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θέλει νίκη επί των Ιταλών στο «Ολίμπικο» και ταυτόχρονα απώλεια βαθμών της ΤΣΣΚΑ με την Μπάγερν στη Γερμανία!

Σε περίπτωση μάλιστα ήττα των Ρώσων, οι πρωταθλητές Αγγλίας «βολεύονται» και με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ!

Το ματς:

Χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη Μπάγερν Μονάχου να έχει την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και να απειλεί πρώτη με ένα σουτ του Ρόντε που «έβγαλε» όμορφα ο Χαρτ στο 9’.

Οι «πολίτες» τελικά ήταν αυτοί που προηγήθηκαν σε μια φάση που άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα του ματς. Στα μισά του πρώτου μέρους ο Μπενατιά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Αγουέρο, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντίνο να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Αυτός δεν έκανε λάθος από τα 11 βήματα, νίκησε τον Νόιερ και έκανε το 1-0 στο 22ο λεπτό της συνάντησης!

Ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε άμεσα να «ανακατέψει την τράπουλα» και στο 25’ πέρασε στο ματς τον Ντάντε στη θέση του Ρόντε. Οι Βαυαροί προσπάθησαν για την ισοφάριση, ωστόσο, δεν πέτυχαν μόνο αυτό, αλλά και κάτι περισσότερο! Την ανατροπή μέχρι το ημίχρονο, με δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτό. Αρχικά στο 40’ ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε το παιχνίδι στα ίσα με έξυπνη εκτέλεση φάουλ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 45’ ολοκλήρωσε με όμορφη κεφαλιά την ανατροπή!

Χωρίς κάτι σπουδαίο κύλησε και το πρώτο μισό και του δεύτερου ημιχρόνου, με την Μάντσεστερ Σίτι να μην μπορεί να βρει ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ και τη Μπάγερν να διατηρεί σχετικά εύκολα το προβάδισμά της.

Ο Πελεγκρίνι αποφάσισε να ρισκάρει, αποσύροντας τον Μίλνερ και περνώντας στον αγώνα τον Γιόβετιτς, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Τελικά οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν με τον Σέρχιο Αγουέρο να το παίρνει πάνω του και να κάνει την ανατροπή στην ανατροπή! Στο 85’ ισοφάρισε εκ νέου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου με χατ-τρικ και χάρισε στους «πολίτες» μια σπουδαία νίκη μέσα σε έξαλλούς πανηγυρισμούς!

Τα γκολ:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:       

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά (68’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Λάμπαρντ, Νάβας, Μίλνερ (66’ Γιόβετιτς), Νασρί, Αγουέρο

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόντε (25’ Ντάντε), Χόιμπεργκ, Ριμπερί (81' Σβαϊνστάιγκερ), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84' Σακίρι)