Ανατροπή πρόκρισης! (video)

Με ψυχή και... λύση απ' τον πάγκο, η Άρσεναλ κατάφερε στο φινάλε να γυρίσει το ματς απέναντι στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο, αφού, με γκολ στο 89ο και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 2-1, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Ανατροπή πρόκρισης! (video)

Ανήμερα των 65ων γενεθλίων του, ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν έτοιμος να γευτεί ένα... πολύ πικρό ποτήρι, όμως οι Κίεραν Γκιμπς και Λούκας Ποντόλσκι του επέτρεψαν να χαμογελάσει και να γιορτάσει όπως ακριβώς του αρμόζει!

Με τον Άγγλο μπακ να σκοράρει στο 89' και τον Γερμανό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Λονδρέζοι φεύγουν από το Βέλγιο με το υπέρ τους 2-1 και τους τρεις βαθμούς που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα σιγά – σιγά στον τέταρτο όμιλο μετά και την τρίτη αγωνιστική, σπρώχνοντας τους “κανονιέρηδες” παρέα με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ προς τους “16” της διοργάνωσης.

Στο άλλο ματς, οι Βεστφαλοί πέρασαν με επιβλητικό τρόπο από την Τουρκία με το τελικό 4-0 επί της Γαλατασαράι.

Η βαθμολογία του γκρουπ:

1. Μπορούσια Ντόρτμουντ 9

2.Άρσεναλ 6

3.Άντερλεχτ 1

4.Γαλατασαράι 1

Το ματς:

Η Άρσεναλ επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της υπομονής, βλέποντας ότι η Άντερλεχτ ήταν καλά οργανωμένη τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στην επίθεση. Με κύριο εκφραστή των προσπαθειών της να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, τον Αλέξις Σάντσες, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ αναζητούσε διαδρόμους. Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά από κάποια από τις δύο εστίες, με τους “κανονιέρηδες” να περιμένουν τη στιγμή που οι Βέλγοι θα εμφανίζονταν... ευάλωτοι και κουρασμένοι για να τους “χτυπήσουν”.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός ήταν καλύτερος, με τη μπάλα να πηγαίνει ξανά πάνω – κάτω αλλά αυτή τη φορά γινόταν εμφανής και η μεγαλύτερη ένταση στις κινήσεις των παικτών. Στο 49' ο Προτό έδιωξε την κεφαλιά του Αλέξις από σέντρα του Καθόρλα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ράμσεϊ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, λόγω έλλειψης ισορροπίας... Οι απειλές της Άρσεναλ προς την εστία του Προτό πλήθαιναν, με τον Καθόρλα να έχει ένα καλό σουτ στο 65' και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ναγιάρ στο 72ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν τα χειρότερα βλέποντας τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι από την προσπάθεια του Βάντεν Μπόρε, όμως, το φινάλε ήταν εκπληκτικό! Ο Γκιμπς με μονοκόματο σουτ από το δεύτερο δοκάρι στο 89' και ο Ποντόλσκι που είχε περάσει αλλαγή, με κοντινό πλασέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από αστεία αντίδραση της βελγικής άμυνας, έφεραν τα πάνω – κάτω κι έγραψαν το 2-1 για την Άρσεναλ που πήρε τους τρεις βαθμούς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άντερλεχτ: Προτό, Βάντεν Μπόρε, Μπεμπά, Ντεσάχτ, Ναγιάρ, Τιέλεμανς, Ντεφούρ, Ατσεμπόνγκ, Πράετ (88' Ντεντόνκερ), Κόντε, Σίριακ (83' Σουάρες)

Άρσεναλ: Μαρτίνεθ, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί (75' Τσάμπερλεϊν), Σάντσες, Γουίλσιρ (84' Ποντόλσκι), Ράμσεϊ, Καθόρλα, Γουέλμπεκ (75' Κάμπελ)