Έκανε το χρέος της (video)

Το... λογικό και απαραίτητο έπραξε η Αγγλία απέναντι στο Σαν Μαρίνο για τη δεύτερη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016, επικρατώντας εύκολα με σκορ 5-0 στο “Γουέμπλεϊ”, συνεχίζοντας με το απόλυτο στον 5ο όμιλο.  



Έκανε το χρέος της (video)

Παρά το γεγονός πως το Σαν Μαρίνο παρατάχθηκε όσο πιο κλειστά μπορούσε, περιορίζοντας το παιχνίδι... στο δικό του μισό γήπεδο, η λύση για τα “τρία λιοντάρια”, προκειμένου να φύγει και ο προβληματισμός για τον τρόπο που θα ερχόταν η νίκη, δόθηκε στο 25ο λεπτό από την κεφαλιά του Φιλ Γιαγκέλκα.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Γουέιν Ρούνεϊ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έφτασε στα 42 γκολ σε 98 ματς με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο συνεχίζοντας την προσπάθεια για την κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα, όπου βρίσκεται με 49 γκολ ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο ανεβασμένος Ντάνι Γουέλμπεκ βρήκε επίσης το δρόμο για τα δίχτυα στο 49', ο αντικαταστάτης του, Άντρος Τάουνσεντ, με πανέμορφο αριστερό σουτ έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του Χότζον στο 71ο λεπτό και το αυτογκόλ του Ντέλα Βάλε, που “έκλεψε” ακόμα ένα γκολ από τον Ρούνεϊ, διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 77'.

Η Αγγλία έκανε το 2x2 στον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία. Επόμενο ματς, την Κυριακή κόντρα στην Εσθονία, στο Ταλίν.

Το ματς:

Δεν ήταν παιχνίδι που η Αγγλία έπρεπε απαραίτητα να φορτσάρει. Εντελώς φυσιολογικά , τα “τρία λιοντάρια” κατάφεραν να τελειώσουν την υπόθεση κατάκτησης της νίκης από το πρώτο μέρος. Αν δεν το έκαναν, άλλωστε, θα επρόκειτο για αποτυχία. Το Σαν Μαρίνο ήθελε μονάχα να υπερασπιστεί όσο μπορούσε περισσότερο την εστία του και να... γλιτώσει τον διασυρμό. Έκλεισε όλους τους χώρους, περιόρισε τους κινδύνους από τις επιθέσεις των Άγγλων, αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το 2-0 για την ομάδα του Χότζον. Ο Φιλ Γιαγκέλκα με κεφαλιά στο 25ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ και ο Γουέιν Ρούνεϊ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 43', πετυχαίνοντας το 42ο προσωπικό του τέρμα με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος, διαμόρφωσαν το 2-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Με την ελευθερία που της έδινε το προβάδισμα των δύο τερμάτων, η Αγγλία θέλησε να ανεβάσει λίγο τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Και αμέσως έφτασε και σε τρίτο γκολ. Από χαμηλό γύρισμα του Άλεξ Τσάμπερλεϊν που είχε περάσει στη θέση του Χέντερσον με την έναρξη του δεύτερου μέρος, ο Γουέλμπεκ πρόλαβε τον Σιμοντσίνι για να πλασάρει και να κάνει το 3-0 στο 49ο λεπτό. Ο δημιουργός του τρίτου γκολ ήταν αυτός που άλλαξε κατά πολύ την εικόνα των “τριών λιονταριών” κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική και πιο γρήγορη. Ο Τσάμπερλεϊν θα μπορούσε να έχει χριστεί σκόρερ στο 61', αλλά ο ρέφερι δεν μέτρησε ποτέ το γκολ, υποδεικνύοντας τον Λαλάνα – κόντραρε σε αυτόν η μπάλα – σε θέση οφσάιντ. Από το αριστερό σουτ του Άντρος Τάουνσεντ που λίγο νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Ντάνι Γουέλμπεκ έγινε το 4-0 (71'), ενώ, από προσπάθεια του Ρούνεϊ στο 77', ο Ντέλα Βάλε έστειλε με το στήθος, άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Σαν Μαρίνο για το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Τσέιμπερς, Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Χέντερσον (46' Τσάμπερλεϊν), Γκιμπς, Γουίλσιρ, Μίλνερ, Στέρλινγκ (46' Λαλάνα), Γουέλμπεκ (66' Τάουνσεντ), Ρούνεϊ

Σαν Μαρίνο: Σιμοντσίνι, Φ. Βιταϊόλι, Παλάτσι (74' Μπουσκαρίνι), Μπουσκαρίνι, Μ. Βιταϊόλι, Ντέλα Βάλε, Σέλβα (87' Ρινάλντι), Κοπίνι, Σερβελίνι, Ρινάλντι, Τόσι (63' Γκασπερόνι)