Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (preview)

Κατευθείαν στα βαθιά η φετινή Πρέμιερ Λιγκ με σούπερ ντέρμπι στη δεύτερη αγωνιστική της νέας αγωνιστικής περιόδου! Η Μάντσεστερ Σίτι, στο άνδρο του «Etihad» υποδέχεται τη Λίβερπουλ που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα μακριά από την έδρα της... Ενδεχομένως να βρίσκεται στα επίσημα του γηπέδου των «πολιτών» ο Μάριο Μπαλοτέλι!



Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (preview)

Οι «πολίτες», μετά το 2-0 της πρεμιέρας απέναντι στη Νιούκαστλ, παίζουν το πρώτο τους επίσημο ματς μπροστά στο κοινό τους για τη νέα σεζόν και θέλουν το απόλυτο.

Μπορεί η περσινή ήττα στο «Άνφιλντ», στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος να μην είχε σημαντικές συνέπειες για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι που τελικά κατέκτησε τον τίτλο, ωστόσο, είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο οι παίκτες του Χιλιανού κόουτς θα ψάξουν απόψε τη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, η Λίβερπουλ αναζητά ακόμα τον αντικαταστάτη του Λουίς Σουάρες στην κορυφή της επίθεσης και δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι! Οι «κόκκινοι», ναι μεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με τη Σίτι, όμως, ίσως εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Ιταλού φορ έναντι 16 εκατ.λιρών και μάλιστα, ο παίκτης ενδεχομένως να δώσει το «παρών» στο «Etihad»!

Ο Μπρένταν Ρότζερς, είδε την ομάδα του να κερδίζει με δυσκολία τη Σαουθάμπτον με σκορ 2-1 στην πρεμιέρα, στο «Άνφιλντ».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πρωταθλητές Αγγλίας είχαν την καλύτερη εντός έδρας επίδοση της Πρέμιερ Λιγκ την περσινή σεζόν και «τρέχουν» ένα σερί εφτά αγώνων χωρίς ήττα στο Μάντσεστερμ, ενώ, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ αντλεί... έμπνευση μπροστά σε αντίπαλο κοινό κι έχει σκοράρει στα 28 από τα τελευταία 29 ματς πρωταθλήματος!

Στα αγωνιστικά, οι Έντιν Τζέκο (ανανέωσε πρόσφατα) και Στέφαν Γιόβετιτς αναμένεται να είναι αυτοί που θα βρεθούν στην επίθεση της Σίτι από τη στιγμή που ο Σέρχιο Αγουέρο δεν είναι 100% έτοιμος, όπως επίσης συμβαίνει και με τον Ελιακίμ Μανγκαλά.

Η Λίβερπουλ θα εμφανιστεί με τον Λάζαρ Μάρκοβιτς που ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού, με τον Αλμπέρτο Μορένο να προορίζεται για το αρχικό σχήμα και τον Άνταμ Λαλάνα να μένει εκτός...

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Νασρί, Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα – Γιόβετιτς, Τζέκο

Λίβερπουλ (4-3-3): Μινιολέ – Μανκίγιο, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο – Χέντερσον, Τζέραρντ, Άλεν – Κουτίνιο, Στάριτζ, Στέρλινγκ